Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor mržnje

HND osuđuje prijetnje smrću članovima Vijeća za elektroničke medije zbog slučaja 'Bujica'

Novinarski dom
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
24.12.2018.
u 14:47

HND također zahtijeva da se svaka prijetnja shvati ozbiljno, da se ne relativizira i da se nedvosmisleno osudi, a posebice s najviših političkih razina, stoji u priopćenju

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) oštro osuđuje prijetnje smrću članovima Vijeća za elektroničke medije, koje su uslijedile nakon što je Vijeće donijelo odluku o kažnjavanju govora mržnje prema migrantima u emisiji "Bujica" od 6. studenoga 2018. privremenim oduzimanjem koncesije televizijama koje su je emitirale te poziva nadležna tijela da što prije pronađu i procesuiraju počinitelje tih kaznenih djela.

Govor mržnje i nasilje u javnom prostoru već je dulje vrijeme u porastu, na što HND neprestano upozorava, a mete napada najčešće su pripadnici manjina, drugi i drugačiji, ali i naše kolegice i kolege novinari, kojima se prijeti zbog njihova rada, ističe HND u priopćenju.

HND stoga izražava žaljenje zbog činjenice da Vijeće za elektroničke medije, kao nezavisno regulatorno tijelo, nije se češće koristilo mehanizmima kojima raspolaže te sustavno sankcioniralo govor mržnje u elektroničkim medijima.

HND također zahtijeva da se svaka prijetnja shvati ozbiljno, da se ne relativizira i da se nedvosmisleno osudi, a posebice s najviših političkih razina, stoji u priopćenju.

>> Pogledajte kako je zrakoplov snimio krijumčara migranata u Lici

 

Komentara 17

Avatar navijač
navijač
15:26 24.12.2018.

A mi trażimo od vlasti da se donese novi zakon. kojim bi se oštro każnjavalo zbog namjerno objavljivanje i iznošenje lażi i dez informacija u medijima. Kao na primjer one lażi bivšeg predsjednika HND. o sabotażi na njegovom autu. Upravo Upravo HND. širi govor mrżnje i netrpeljivosti i treba snositi posljedice za to.

CR
cromak
15:29 24.12.2018.

Komentar nije govor mrznje ako neko da svoje misljenje ne znaci da nekoga mrzi. U ovom slucaju HND postaje sudac i sudija to je nedopustivo i prekrsio svoje ovalasti i mora biti sankcionirano i preispitano za odluke koje donosi.

DU
Deleted user
23:52 24.12.2018.

Lažete, mažete, pljuvate po svemu što je hrvatsko ili samo ima hrvatski predznak i onda se čudite ko pura dreku kaj je ljudima dosta!!! Odite lepo u svoju smrdiju pa tam prodavajte vaše četničko-partizanske fore. Ovo je Hrvatska i ovdje ima mjesta samo za one koji ovu zemlju vole. A vi bando ljevičarska: odježite!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije