Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD NA NOVINARE

HND i SNH: Očekujemo da policija pronađe napadače na kolegu s RTL-a

Zagreb: Prosvjednici protiv COVID potvrda na Trgu zapalili baklje
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
20.11.2021.
u 19:39

HND i SNH još jednom upozoravaju na neizdrživu atmosferu u društvu u kojoj su novinari sve češća meta bilo verbalnih bilo fizičkih napada. Novinarstvo je javno dobro i nitko nema pravo fizički napadati i vrijeđati ljude koji samo rade svoj posao", stoji u priopćenju koje potpisuju Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske najoštrije osuđuju današnji fizički napad na novinara RTL-a Gorana Latkovića dok je izvještavao sa skupa protivnika epidemioloških mjera i COVID-potvrda u Zagrebu, stoji u priopćenju koje su objavili večeras.

"Prema iskazu kolege Latkovića, dvije nepoznate osobe napale su ga kukavički s leđa te ga dvaput ošamarile, a treća ga je laktom udarila u rebra. ​Također, meta​ verbalnih napada​ ​bile su danas i novinarske ekipe Nove TV ​i​ HTV-a​, dok je novinarki Al Jazeere Nikolini Zavišić skupina prosvjednika uzela mikrofon usred javljanja uživo.​ 

Na prosvjedu koji je, prema riječima organizatora, dio borbe za slobodu našim je kolegicama i kolegama uskraćeno pravo da slobodno rade i izvještavaju u interesu javnosti. 

HND i SNH pružaju punu podršku kolegi Latkoviću i svim novinarkama i novinarima, snimateljima, radijskim i televizijskim tehničarima te fotoreporterima, koji su gotovo svakodnevno izloženi napadima protivnika korona-mjera. Od policije stoga očekujemo hitnu istragu i pronalazak počinitelja napada na kolegu, od pravosudnih institucija njihovo kažnjavanje, a od Vlade njihovu nedvosmislenu osudu.

HND i SNH još jednom upozoravaju na neizdrživu atmosferu u društvu u kojoj su novinari sve češća meta bilo verbalnih bilo fizičkih napada. Novinarstvo je javno dobro i nitko nema pravo fizički napadati i vrijeđati ljude koji samo rade svoj posao", stoji u priopćenju koje potpisuju Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i Hrvoje Zovko, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva.

Zagreb: Prosvjednici protiv COVID potvrda na Trgu zapalili baklje
1/57

Komentara 8

BS
bozidar.stefic
21:29 20.11.2021.

"Idi vraže gdje te traže." Zašto novinari nebi bili nepoželjni?

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
21:37 20.11.2021.

nasilje nikada nije odgovor, jedino ako je u pitanju samoobrana. ovima kaj buju bili vhapseni i optuzeni za ‘verbalno’ nasilje, preporucam im da se brane na istu fintu kak je hnd branil dezulovica prosli tjedan. ono, kontekst, sloboda umjetnickog izrazavanja, alegorija, stilske figure i tako dalje i tako blize. i nek jos vele da ovi kaj ih kritiziraju ‘ne znaju citati (u ovom slucaju slusati) s razumijevanjem’. hahahaha

DE
Demasoni
09:54 21.11.2021.

Kako to da nitko nije nista snimio? Svi slikaju, novinari nose kamere, sve se snima a nitko nema dokaza da se bilo sta dogodilo. Pazi ti nasilja... netko ga udario laktom u rebra a pazi sada dvije osobe ga udarile u glavu ali niti jednu nije vidio jer je bio okrenut leđima, pa jebemu kako onda znas da su bile dvije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije