Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijenos inauguracije

Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile otkaz na HTV-u

Elizabeta Gojan
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
12.03.2015.
u 15:00

Podsjećamo, otkazi kolegicama dati su zbog toga što su u javnosti istupale bez odobrenja nadređenih, a njihova istupanja ticala su se emisije Inauguracija koju je vodila Elizabeta Gojan.

Nakon afere koja je na HRT-u izbila zbog prijenosa inauguracije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Elizabeta Gojan i Hloverka Novak Srzić dobile su otkaz, doznaje Večernji list. Prema neslužbenim informacijama, odluka da im se da izvanredni otkaz donijeta je danas uz protivljenje Ogranka HND-a i Sindikalne podružnice SNH-a.

- Mogu samo potvrditi da je sindikat od glavnog ravnatelja HRT-a dobio zahtjev za očitovanjem o redovnim otkazima Elizabeti Gojan i Hloverki Novak-Srzić - kazala nam je to predsjednica sindikata novinara i medijskih radnika HRT-a Sanja Šegedin Miriovsky, dodavši da sindikat sad ima osam dana kako bi se očitovao o odluci. Potvrdu te informacije pokušali smo još dobiti i od samih kolegica Elizabete Gojan i Hloverke Novak Srzić, no nisu uzvraćale na pozive, a iz glasnogovorničke službe HRT-a samo nam je poručeno da ništa ne mogu komentirati jer je sve stvar interne procedure.

Podsjećamo, otkazi kolegicama dati su zbog toga što su u javnosti istupale bez odobrenja nadređenih a njihova istupanja ticala su se emisije Inauguracija koju je vodila Elizabeta Gojan.

K tome doznalo se i to da su ovih dana otkaze na HRT-u dobilo još troje zaposlenika jer je otkriveno da su imali lažne diplome. Naime HRT je, kako nam je potvrđeno u glasnogovorničkoj službi, dao na provjeru diplome svih 3.000 prisavskih zaposlenika i među njima su otkrivene samo tri lažne. Onima kod kojih je utvrđena lažna diploma dat je otkaz. Zasad se još nije doznalo o kome se radi i gdje je tih troje radilo. 

>> Elizabeta Gojan: Tužit ću portale, Hloverku, Helenu Krmpotić, HRT i Ivana Jabuku 

>> HND: Protiv Elizabete Gojan pokrenuta je hajka 

>> Vijeće HRT-a svu krivnju svalilo samo na Elizabetu Gojan

Komentara 185

AI
airforceone10
15:04 12.03.2015.

kad će okorjeli komunist radman dobit otkaz? sramota je da u 2015. nacionalnu televiziju vodi relikvija komunizma.

NE
Neonacionalist
14:54 12.03.2015.

Zašto Hloverka nije mi jasno , je li zna tko ?

U1
ursus_1212
14:56 12.03.2015.

Partijski naputak, ako mora Gojan mora i još netko.Zato ne plaćam pretplatu ovom yutelu. Sto se mene tiče može krepat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije