Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izrazili negodovanje

HKS ukazuje na koaliciju SDSS-a i HDZ.a na državnoj razini

Vlada
Goran Stanzl/PIXSELL
16.09.2017.
u 22:28

'Ovim imenovanjem još jednom se potvrđuje koalicija HDZ-a i SDSS-a na državnoj razini' stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik HKS-a Marijan Pavliček

Povodom imenovanja Dejana Drakulića (SDSS) za pomoćnika ministra uprave Vlade RH, što je odlučeno na zatvorenom dijelu 56. sjednice Vlade, Hrvatska konzervativna stranka oglasila se priopćenjem za javnost u kojem su izrazili svoje negodovanje.

- Ovim imenovanjem još jednom se potvrđuje koalicija HDZ-a i SDSS-a na državnoj razini. Svjesni smo činjenice da je legitimno pravo vladajuće većine imenovati više dužnosnike u ministarstvima, no zabrinjavajuće je što se radi o Ministarstvu uprave, jednom od najutjecajnijih ministarstava, koje je, između ostaloga, nadležno i za nadzor djelovanja jedinica lokalne samouprave. Žalosno je što očigledno Milorad Pupovac i SDSS, s obzirom na njihovu prošlost i aktualno djelovanje, imaju prevelik utjecaj na kreiranje državne politike, od premještanja spomen ploče poginulim bojovnicima HOS-a iz Jasenovca pa do jučerašnjeg imenovanja Drakulića pomoćnikom ministra - stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik HKS-a Marijan Pavliček.

Dodaje i kako s obzirom na utjecaj SDSS-a na ovu i prethodne vlade smatraju da pod hitno treba mijenjati izborni zakon jer je apsurdno da su srpskoj nacionalnoj manjini osigurana tri saborska mandata kojima nakon svakih izbora ucjenjuju vlast radi osobne koristi, a često na štetu hrvatskih nacionalnih interesa.

Komentara 24

MI
misho32
23:28 16.09.2017.

Hrvatsku je ova politička elita , koja se već 17 godina izmjenjuje na vlasti , dovela na dno dna , sve države pa čak i jedna republika srpska ne propadaju kao Hrvatsa , a nitko od tih nezamjenljivih političara za ništa ne odgovara

BA
bakulušić
23:10 16.09.2017.

U Hrvatskoj svaka Vlada započinje mandat sa "Hristos se rodi". Nažalost, ne u pravoslavnoj crkvi nego u Novinarskom domu, na Pupovčevu domjenku, među ljudima koji nikada nisu vjerovali ni Boga prihvaćali. To su ljudi iz jednog drugog "gnjezda" koji saa hrvatskim "antifašistima" imaju koaliciju još iz Srba. Za njih se ništa nije promijenilo od tada do danas. Njihove koalicije traju i oni vladaju bez obzira kako mi glasovali.

Avatar dobry
dobry
01:11 17.09.2017.

"Pomoz Bog" "domoljubi"...a MOST vam nije valjao...ahahahahaaa...Stara pijana komunjara Šeks vam kroji politiku putem lutke na koncu-Plenkovića. I treba, zaslužili ste!!...Nitko više niti pominje sustavno opljačkanih preko 40 MILIJARDI putem Agrokora, pljačku koju Plenković prepušta zubu vremena. HDZ-komunjare razbacuju se novcima, kao i sve bivše komunjare, a vi blejite i dalje o ustašama i partizanima, sitnozubi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije