Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e-škole

Hitno u informatizaciju želi 700 hrvatskih škola

učionica
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
22.01.2015.
u 00:15

Koje će prve, a kojih će 120 škola opremu dobiti u drugom krugu, znat će se najkasnije do 20. veljače

Oko 700 osnovnih i srednjih škola želi ući u projekt e-škola koji će se početi provoditi od sljedeće školske godine. Do tada bi se za e-nastavu trebalo opremiti 20 škola te njihovi nastavnici i učenici, a u drugom ciklusu opremu će dobiti novih 120 škola. Iz Ministarstva obrazovanja poručuju da velik broj prijavljenih škola govori kako su prepoznale nužnost informatizacije.

– Ministarstvo će pratiti uključene škole i projekt u svim njegovim fazama sve do 2022. do kada bi barem 60 posto svih hrvatskih škola trebalo podići svoju razinu digitalne zrelosti – kazao je Mornar.

Zvonimir Stanić, ravnatelj Carneta, kazao je da je broj prijavljenih nadmašio njihova očekivanja.

– To nas potiče da nastavimo ubrzano planirati projekt – komentirao je Stanić naglasivši da im je cilj podržati sve škole koje žele informatizirati nastavu. Koje će škole biti među prvih 20, a koje među sljedećih 120 koje će se informatizirati, znat će se najkasnije do 20. veljače.

>> U gunjanskoj školi otvorena Učionica budućnosti, peta u Hrvatskoj

>> Mornar: Idemo s projektom e-škola iako za to imamo samo 20 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije