Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ICT obrazovanje

Mornar: Idemo s projektom e-škola iako za to imamo samo 20 milijuna kuna

04.09.2014., Zagreb - Vedran Mornar ministar znanosti, obrazovanja i sporta.
Anto Magzan/Pixsell
21.11.2014.
u 20:00

Ministar obrazovanja drži i da bi se informatika trebala učiti već od prvih razreda osnovne škole

Od iduće školske godine kreće se s digitalizacijom hrvatskih školaZa projekt u sklopu reforme školstva je osiguran i novac. Riječ je o "sramotnih" 20 milijuna kuna koji bi se trebali utrošiti na projekt e-škole. A još deset milijuna namijenjeno je za izmjene kurikuluma. Otkrio je to ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar na konferenciji o budućnosti obrazovanja i digitalnom društvu koja je održana na Učilištu Algebra.

Mornar je istaknuo i da mu je za digitalizaciju potrebno oko 2,5 milijarde eura. Iako o tom iznosu Hrvatska može samo sanjati, od projekta se ne odustaje. Mornar je poručio i da smatra da bi informatika kao predmet trebala biti uvedena od prvog razreda osnovne škole, ali nije na čistu u kom opsegu.

– Neki kažu da se s algoritmima treba ići od prvog razreda. Ja se toga iskreno bojim. Znam što su matematičari napravili matematici prevelikim opterećenjem – kaže Mornar.

>> Mornar: Dobri smo jer su Turska i Tajland užasno loši 

>> U znanost ulažemo manje i od Srbije

Komentara 13

BI
billynik
08:58 22.11.2014.

Ovaj čovjek nikako ne pripada ovoj Vladi.

Avatar abakus
abakus
20:28 21.11.2014.

Što su to matematičari napravili matematici, profesore Mornar? O kakvom prevelikom opterećenju govorite? Činjenica je da ne mogu sva djeca matematiku znati za peticu. Ako imaju četvorku, trojku ili dvojku, to ne znači da su preopterećena, već da su njihovo znanje matematike i sposobnost da je shvate takvi kakvi jesu. Matematika razvija logički način razmišljanja i postaje samo sve važnija u obrazovanju. Nema tu mjesta priči o nekom "prevelikom opterećenju".

FE
fefellerunt
20:13 21.11.2014.

vidi se razlika kada inženjer dođe na dužnost, ali teško da će usopjeti u promjenama , jer još veliku većinu u tom obrazovnom sustavu čine oni sa pedagoškog i filozofskog fakulteta , a oni nisu skloni razmišljanju nego ljenčarenje ii beskorisnom blebetanju , pa su njima važniji zdravstveni, građanski i slični odgoji , kako bi još nekoliko tisuća parazita došlo na državno korito i bez ikakve brige i pameti bralo debele plaće od 6000 kn i više za nikakav rad i odgovornost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije