Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO 70 UGLEDNIKA PUTINU:

‘Hitno omogućite Navaljnom posjet njegova liječnika’

FILE PHOTO: Russian opposition leader Navalny attends a court hearing in Moscow
Foto: SIMONOVSKY DISTRICT COURT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
18.04.2021.
u 19:49

Navaljni kaže i da su mu onemogućili da čita Kuran

Gospodine predsjedniče, pozivamo vas da Alekseju Navaljnom odmah pružite medicinsku pomoć i njegu koja mu je hitno potrebna, a na koju, u skladu s ruskim zakonom, ima pravo. Kao netko tko je prisegnuo da će poštovati zakon, sada samo to morate provesti u djelo”, između ostalog, stoji u otvorenom pismu ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu koje je potpisalo više od 70 slavnih osoba iz cijelog svijeta zahtijevajući od njega da omogući liječenje disidentu Navaljnom koji se nalazi u zatvoru u kaznenoj koloniji i već danima štrajka glađu pokušavajući zatvorske vlasti primorati da mu omoguće odlazak k liječniku.

Pismo su potpisali autorica knjiga o Harryju Potteru J. K. Rowling, tri dobitnice Nobelove nagrade za književnost, Herta Müller, Louise Glück i Svetlana Aleksijevič, član grupe Abba Bjorn Ulvaeus, glumci Benedict Cumberbatch i Kristin Scott Thomas te povjesničari Niall Ferguson i Simon Schama, te mnogi drugi.

Istodobno, Navaljni je zaprijetio je da će tužiti upravu zatvora jer su mu onemogućili da pročita Kuran, muslimansku svetu knjigu, koju želi proučiti kako bi se “dodatno razvio”.

VIDEO Navaljni se ukrcao u zrakoplov za Rusiju

Komentara 5

MP
miroslav.petkovic.7564
20:38 18.04.2021.

Ah uhvatili se Novaljnog, kojem ne fali nista...Strajkajuc gladu nece sebi nista dobro naprevit...A ovi sedamdeset otpisnika nek obrate pozornost u Americi sta se dogada .Ovo neki hoce skrenut paznju na drugu stranu...Tamo je strahota gledam ovdje na TV u Moskvi .. U Philadelphiji i drugim gradovin je kao i prije godinu dana haos bezporedak strasno.A neki pricaju pricu o demokraciju..Sta kaze Cepiga Dobry dije Msrsovac nema ga dugo...Nasi nista ne pisu Bavarska zaregistrirala Sputnjik V da, da nece cekat EMU...

DU
Deleted user
10:04 19.04.2021.

Da Navaljni živi u jednoj od europskih zemalja, bio bi zatvoren kao desničarski ekstremist.... Ovako služi licemjernom zapadu kao "borac za ljudska prava"... I sad još ovo sa kuranom...

SI
sisavac
21:18 18.04.2021.

A jesu ta 70-orica što napisali da se pusti assange? Nisu... Nisu im htjeli platiti za potpis, kao za ovaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije