Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Svaka minuta ključna'

Hitna pomoć ne mora stati da plati cestarinu

Hitna pomoć
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
28.10.2014.
u 16:40

Hitne medicinske intervencije će se odvijati i dalje kao dosad

Hitna pomoć neće plaćati cestarinu, a Zakon o cestama izmijenit će se, zaključak je to donesen na današnjem sastanku prim. mr. Maje Grba-Bujević, ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, s predstavnicima ministarstava prometa i zdravlja. Svi su se složili, stoji u priopćenju, da je svaka minuta ključna za spašavanje života pacijenata.

“Tom odlukom omogućeno je da se pružanje usluge hitne medicinske intervencije na autocestama u Hrvatskoj i dalje odvija kao i dosad, na dobrobit svih naših građana i turista”, napisali su iz Zavoda koji je informaciju o naplati cestarine Hitnoj, kako su prije rekli, primio tek u petak poslijepodne.

No hitne medicinske intervencije će se odvijati i dalje kao dosad i odvijale bi se tako i bez najavljene izmjene navedenog zakona. Naime, HAC je od danas uveo evidentiranje vozila s pravom prednosti među kojima je i hitna pomoć jer u važećem zakonu vozila s pravom prednosti nisu oslobođeni plaćanja cestarine. Hitna pomoć, vatrogasci koji su na intervenciji i dalje će nesmetano prolaziti autocestom bez obveze zaustavljanja kako bi platili cestarinu. U HAC-u su se odlučili na evidentiranje tih vozila zbog zloupotreba besplatnog prolaska.

>> Hitna, HGSS, vatrogasci... Odsad plaćaju cestarinu!

>> Sindikat Hitne medicine ogorčen najavom naplate cestarine i za vozila Hitne pomoći

Komentara 2

TV
tvrdapixa
16:51 28.10.2014.

Hitna juri autoputom i približava se naplatnim kućicama. Vozač suvozaču:" Doktore, imate za cestarinu, meni je geldtašelt ostal doma?" Suvozač:" Nemam, žena mi jutros uzela zadnju kinu za plac!" Vozač:"Dajte doktore pitajte unesrećenog, ak je pri svesti, jel ima moždažda on kaj sitnog za cestarinu?"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije