Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Svećenik doživio prometnu nesreću, bolničar odmah alarmirao policiju kada je vidio što ima u autu

Diaz je djelatniku hitne pomoći koja je stigla na mjesto nesreće rekao da je novac u vreći njegova plaća, no nije ga uspio uvjeriti pa je ovaj pozvao policiju koja se obratila biskupiji.
24. srpnja 2019. u 08:09 37 komentara 53364 prikaza
Svećenik
Foto: Getty

Hitna pomoć koja je stigla na mjesto automobilske nesreće u vozilu je zatekla svećenika sa slomljenim kukom, ali i vreću s 18.000 dolara koje je ukrao iz lokalne župe. 

Policija, ilustracija PROPAO IM POKUŠAJ PREVARE Krivotvorenom iskaznicom pokušali s računa dignuti 11 milijuna kuna

Iz dijeceze Santa Rosa, sjeverno od San Francisca, priopćeno je da je novac pronađen u vozilu oca Oscara Diaza koji je doživio automobilsku nesreću. Otkriveno je da je svećenik imao "dugu povijest krađe" novca po župama u kojima je služio zadnjih 15 godina.

Otuđio je više od 95.000 dolara, rekao je biskup Robert Vasa žalostan što je 56-godišnji svećenik nečasno postupao s novcem vjernika.

Točna vrijednost otuđenog novca nije poznata i možda nikada neće biti, no biskupija se obvezuje utvrditi što prije koliko je novca ukrao u svakoj od župa", navodi se. 

LOPOV PAO U KLOPKU Blokirao daljinsko zaključavanje auta i ukrao iz automobila preko 100.000 kuna

Diaz je djelatniku hitne pomoći koja je stigla na mjesto nesreće rekao da je novac u vreći njegova plaća, no nije ga uspio uvjeriti pa je ovaj pozvao policiju koja se obratila biskupiji.

Pretragom Diazova župnog ureda pronađene su vreće s novcem u gotovini. Čekovi koje su vjernici uplaćivali za potrebe župe završili su na osobnom računu oca Diaza koji je suspendiran iz službe, no biskupija neće pokrenuti sudski postupak protiv njega jer bi to za nju bilo preskupo.

objavio na Instagramu
Šprajca šefovi snimali kako dolazi na posao, njegova reakcija je urnebesna
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'