Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPAO IM POKUŠAJ PREVARE

Krivotvorenom iskaznicom pokušali s računa dignuti 11 milijuna kuna

Policija, ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
23.07.2019.
u 14:30

Osumnjičeni su u pritvoru.

Mladić (29) i dvoje državljana Srbije u dobi od 48 i 47 godina, sumnjiče se pokušaj prijevare u kojoj su se pokušali domoći 11 milijuna kuna. Kako je priopćila zagrebačka policija, prijavljeni su i za krivotvorenje osobne iskaznice.

Iz policijskog priopćenja proizlazi da je 29-godišnjak osmislio prevaru, čiji je cilj bio da se domogne milijunskog iznosa. U dva navrata tijekom srpnja u jednom hotelu u Sesvetama našao se s državljanima Srbije.Dogovor je bio da im omogući da s računa jednog trgovačkog društva podignu 11 milijuna kuna, a da bi to postigli trebala im je krivotvorena osobna iskaznica koja je glasila na ime odgovorne osobe spomenutog trgovačkog društva.

Nakon što im je 29-godišnjak dao krivotvorenu iskaznicu i jednu poveću torbu, državljani Srbije uputili su se u banku te su pokušali s računa podignuti 11 milijuna kuna. No ta transakcija je bankarima bila sumnjiva pa su je prijavili policiji.

 

Komentara 4

DV
dvorskaluda
11:38 23.07.2019.

Ma daj, pa kaj stvarno. Za Kvirina?

RO
Rope22
21:22 23.07.2019.

A dalje?

ZO
zokimo
17:23 23.07.2019.

Amateri, na Prijavi potpisa stoji broj osobne i izdavatelj, nije teško usporediti a i nema šanse da bi u ijednoj banci mogli dignuti taj iznos isti dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije