Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lonjsko polje

Hicima iz vatrenog oružja ubio dva konja, podižu kaznenu prijavu

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
07.05.2019.
u 15:18

Vlasnik konja štetu procjenjuje na oko 35.000 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava zbog ubijanja ili mučenja životinja

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je u noći sa 21. na 22. travnja na livadi u Lonjskom polju hicima iz vatrenog oružja usmrtio dva konja pasmine hrvatski posavac, starih oko četiri godine.

Zlodjelo se dogodilo u mjestu Mlaka, na jasenovačkom području. Obavljenom obdukcijom na Hrvatskom veterinarskom institutu Zagreb je utvrđeno da su konji najvjerojatnije uginuli od posljedica iskrvarenja i šoka uslijed ustrijela vatrenim oružjem.

Vlasnik konja štetu procjenjuje na oko 35.000 kuna, a protiv nepoznatog počinitelja će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnijeta kaznena prijava zbog ubijanja ili mučenja životinja. 

Komentara 7

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
16:31 07.05.2019.

Neki čoravi krivolovac ih roknuo pod košute

Avatar Tračalo
Tračalo
16:58 07.05.2019.

Konjetina je najzdravije meso za konzumaciju.

DU
Deleted user
17:49 07.05.2019.

nevini konji platili glavom,vjerojatno zato što ih gazda nije čuvao,već pustio bez nadzora da prave ljudima štetu. lakomija na poticaje a neučinkovita državna kontrola je suodgovorna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije