Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utopio se?

HGSS traga za mladim kupačem koji je nestao u Savi

HGSS slavonski brod
Foto: Facebook
17.07.2015.
u 11:20

Nažalost, neuređena kupališta koja nemaju plutajuću barijeru još jednom su se pokazala pogubnim za osobe koje nisu dobri plivači

Na neuređenom kupalištu u Savi kod Davora u četvrtak oko 18 sati nestao je 21-godišnjak. Tijekom kupanja u jednom trenutku on je potonuo u vodu i više se nije vidio. Na zahtjev policije, preko Centra 112 zatražena je intervencija Hrvatske gorske službe spašavanja iz Slavonskog Broda, čijih je deset pripadnika odmah izašlo na teren. Oni su čamcem pretraživali tok rijeke nizvodno sve do 21.45 sati, kada su zbog loše vidljivosti odustali.

Potraga je nastavljena jutros obilaskom čamcem, a po potrebi i ronjenjem. Nažalost, neuređena kupališta koja nemaju plutajuću barijeru još jednom su se pokazala pogubnim za osobe koje nisu dobri plivači.

- Sava krije mnoge zamke i nagle promjene dubine zbog vađenja pijeska, u što su se uvjerili i naši članovi prilikom povlačenja konopca po dnu kupališta. Ovo je još jedno upozorenje za sve koji odlaze na kupanje na neosigurana mjesta – kažu u HGSS-u. 

>> Utopio se 19-godišnjak iz Zagreba

Komentara 1

OB
Objektivno...
13:30 17.07.2015.

... a zašto ga npr. ne bi tražio Crveni križ iz Slavonskog Broda ili Nove Gradiške? Pa njih i Grad Slavonski Brod i Grad Nova Gradiška plaćaju 0,2% iz svojih proračuna da traže nestale osobe.... a koliko znam Grad ni kune ne plaćaju HGSS da traži nestale osobe.... HGSS bi po mom mišljenju trebao tražiti izmjenu Zakona o Hrvatskom Crvenom križu i izmjene u Statutu Hrvatskog Crvenog križa koji se do 1. listopada mora uskladiti sa novim Zakonom o udrugama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije