Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uspješna akcija

Na Uskrs HGSS pronašao na Kozjaku nestalog 32-godišnjaka

Foto: HGSS
1/4
01.04.2018.
u 16:25

Dojavu o nestalom muškarcu dobili su na Veliku subotu oko 22 sata i nakon nekoliko sati potrage našli su ga živog i neozlijeđenog na jednoj od lavačkih "čeka".

Hrvatska gorska služba za spašavanje u Splitu je ovog blagdanskog vikenda imala posla. Kako su objavili na svojim internetskim stranicama na Veliku subotu oko 22 sata dobili su dojavu o 32-godišnjaku koji je otišao na brdo Kozjak i nije se vratio u uobičajeno vrijeme.

U šetnju je krenuo sa psom koji se nakon nekog vremena vratio kući, a vlasnik nije bio s njim što je pobudilo sumnju, a ubrzo se i vrijeme pogoršalo pa se obitelj zabrinula i alarmirala HGSS. Nestali sa sobom nije imao ni mobitel pa je HGSS bilo nemoguće locirati ga. 

- Za pretpostaviti je u ovakvim situacijama nekoliko mogućih scenarija: jedan da se osoba zbog jakog nevremena ili nekog drugog razloga sklonila na sigurno mjesto ili pak da se unesrećila putem te iz tog razloga nije u stanju vratiti se kući. Stoga je potraga krenula na način da se pretraže svi planinarski putevi Kozjaka počevši od mjesta odakle je krenula, ali isto tako provjere sva moguća mjesta za  skloniti se, poput niza planinarski domova, crkvica, skloništa i sl. - piše HGSS na svojim stranicama.

Potraga je potrajala nekoliko sati i nestalog su živog i neozlijeđenog pronašli u jednoj od lovačkih "čeka"na sjevernoj strani Kozjaka i u prvim satima Uskrsa vratili ga doma. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije