Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AKCIJA

HGSS-ovci spašavali turisticu s Biokova, odmah su primijetili što je imala na nogama

Foto: HGSS
1/3
13.07.2021.
u 13:23

Nakon što su zbrinuli unesrećenu koja je bila dehidrirana, dezorijentirana i iznemogla, uz njihovu pomoć krenulo se u spuštanje

U još jednom u nizu spašavanja koje je odradio HGSS u nedjelju spašena je strana planinarka koja se u planine zaputila u neadekvatnoj odjeći i obući, s nedovoljno vode i hrane, te koja je uz to bila i loše informirana o planinarskoj stazi. Dojavu je HGSS stanica Makarska zaprimila oko 14:30.

"Odmah po dojavi alarmirani su svi spašavatelji Stanice, uključujući one koji su sudjelovali na osiguranju triatlon utrke BLUE RED GREEN LAKE u Imotskom. U koordinaciji sa Centrom 112 spašavatelji dolaze do točne lokacije nesreće. Prvi do unesrećene pristižu u 15:22 sati.

Nakon što su zbrinuli unesrećenu koja je bila dehidrirana, dezorijentirana i iznemogla, uz njihovu pomoć krenulo se u spuštanje. U 15:58 sati unesrećena je dovedena do vozila HGSS-a, te kako nije bilo potrebe za hitnom medicinskom pomoći, spašavatelji su istu otpratili do njenog smještaja. U akciji je sudjelovalo 12 spašavatelja HGSS stanice Makarska", izvijestili su iz HGSS.

Još jedan put apelirali su na sve građane "da budu odgovorni i ne podcjenjuju majku prirodu, a pogotovo ne planinu."

Ključne riječi

Komentara 14

KR
Krud
13:33 13.07.2021.

Bio sam na Biokovu više puta, to je planina koja ne oprašta glupost. Pogotovo ljeti!

Avatar cuki2020
cuki2020
13:36 13.07.2021.

treba gospođi ispostaviti račun za spašavanje gluposti. Da je nesreća, onda ok ali ovo je glupost.

Avatar Bayaz the magi
Bayaz the magi
13:30 13.07.2021.

Ha moraš ih voljeti, Bog ih blagoslovio tako glupe. Dođeš u stranu zemlju i zaprndecaš se na planinu "kako ćemo-lako ćemo".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije