Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA RATA U EUROPI
Povratak na članak

'Herson je bitan, ali ključ rata leži u gradiću na sjeveru. Sada je jasno zašto nuklearne prijetnje nemaju osnovu'

Rusko civilno stanovništvo se iz Hersona evakuira prema granicama Rusije, a to u prijevodu znači da je pitanje dana kad će ga Ukrajinci osvojiti. Sada se sa sigurnošću može reći da propada Putinov plan o osvajanju Odese, a što će se u proruskim krugovima zasigurno tumačiti kao strašan poraz. Ukrajinci su u naletu i ako krenu u važan gradić na sjeveru to će biti početak ruskog kolapsa.

Komentari 56

Avatar AnteDeJure
AnteDeJure
14:56 14.10.2022.

Svatov je važan jer s njegovim padom, pada i Lugansk. Ali Kherson je ipak važniji, jer predstavlja vrata Krima i garantira njegovu voduopskrbu. I s njegovim padom se Rusima definitivno zatvara svaki prilaz Odessi. Za Putina je Krim daleko važniji od Donbasa, zato je pad Khersona katastrofa. Rusi bi de facto bili vraćeni na stanje od prije 24.2.22 (izuzev Mariupolja). Mnogi će onda pitati, zašto sve te žrtve? Zbog Mariupolja, koji je strateški relativno ne važan (slično ko nekoć naš Vukovar)? Doduše, najveća bitka će biti za Melitopolj. Ako Melitopolj padne (uz Kherson), pada Krim. Ovaj rat bi se mogao brže završiti negi što mnogi misle.

VL
DA
dardel58
14:45 14.10.2022.

"Rusko civilno stanovništvo se iz Hersona evakuira prema granicama Rusije, a to u prijevodu znači da je pitanje dana kad će ga Ukrajinci "osvojiti.""opet Ukrajinci osvajaju svoj teritorij??????? svasta?????????

VL
Avatar Idler
Idler
13:22 14.10.2022.

...u smjeru grada Harkiva ? Pa kaj ih nisu već nogirali od tud il je ovo sam još jen velki stručnjak ?

VL
DO
Domagoj1983
18:48 14.10.2022.

Hahahah, ugledni analitičar Barić. Još čekam proljetnu rasputicu. U svakom slučaju, nije neki dan bio referendum da bi danas prepustio Kherson Ukrajincima.

VL
Avatar nekakav
nekakav
19:34 14.10.2022.

Barić ne bi mogao voditi pilanu, planirati jedan dan rada pilane, a umišlja da je sposoban raditi analize ratovanja.... Za 48 sata rusi su pokrenuli največi masovni eaketni napad u europi ikad. Dugo ga pripremali? Ma nemoj, prije ispaljivanja uneseš cilj, koordinate i opališ. Rusi su trebali najviše 2 sata za popis ciljeva i određivanja tko će gdje napasti. Rusija u svemir šalje satelite i ljude, bariću. Za razliku od tebe koji na tržištu rada nisi sposoban za ništa osim ove uhljebničke pozicije.

VL
DU
Deleted user
13:26 14.10.2022.

posto je Dr, Sc, Mrd, Kgd, Pof. moras mu vjerovati !

VL
AS
A Sinisa
18:57 14.10.2022.

Po ovom komentatoruje vrlo verovatno da su rusi sami pokušali ( i delimice uspeli ) da sruše most koji ih je koštao više milijardi eura. Ovakvo licemerje zaslužuje samo prezir jer vređa sve ljude koji imaju bar malo mozga i koriste ga. Rusi drže nuklearnu elektranu Zaporožje i oni sami je bombarduju. Rusi su sami uništili svoj gasovod Severni tok. Rusi su sami uništili svoj most do Krima. Da padne neka atomska na Moskvu verovatno bi to isto bilo delo rusa. Kako vas nije sramota ???

VL
GA
galico
13:24 14.10.2022.

Otkuda sada djeca u mobilizaciji kada je i u večernjaku pisalo da se mobiliziraju 50 godišnjaci? A i što se tiče eksplozije na krimskom mostu more biti ali niti ne mora...Priča koju ovaj priča pije vodu da se radilo oo izlici za pokretanje rata tj. imalo bi smisla prije 24.02. ( u biti je čudno da Rusi nisu takav jedan false flag pokrenuli) no sada priča nema smisla jer su već duboko u ratu te su već prekršili puno toga pa im nije potrebna nikakva izlika iliti opravdanje za pokretanje bombardiranja....

VL
VI
vidum
17:37 14.10.2022.

Što ako Ruski civili napuštaju Herson jer Putin tu namjerava ozbiljnije djelovati?

VL
Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
12:37 14.10.2022.

Psi laju karavane prolaze

VL
Avatar Bud Humski
Bud Humski
13:42 14.10.2022.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u utorak je na tiskovnoj konferenciji rekao da "pobjeda Rusije u sukobu u Ukrajini bila bi poraz NATO-a, savez ne smije dopustiti takav ishod"! Napokon jedno eksplicitno priznanje iz samog vrha "obrambenog saveza" da ovaj rat u Ukrajini nije rat izmedju Rusije i Ukrajine nego rat izmedju Rusije i NATO-a! Takorekuci do jucer su "ugledni mediji" furali pricu da je Rusija na koljenima, samo je pitanje dana kad ce Rusija kapitulirati i potpisati poraz... a dan poslije glavni tajnik NATO-a govori o "opasnosti" od ruske pobjede i poraza "obrambenog saveza"! U medjuvremenu, NATO ce sljedeci tjedan nastaviti s nuklearnim vjezbama unatoc rastucim napetostima i inzistiranju Putina da ne blefira o koristenju svih raspolozivih sredstava za obranu ruskog teritorija. U vjezbu "obrambenog saveza" ce biti ukljuceno 14 od 30 zemalja clanica NATO-a odnosno americkih kolonija u Europi. Svijet je ocito opet na rubu nuklearne katastrofe, zahvaljujuci teroru i tiraniji jedinog vojnog saveza na ovom planetu. I to ce tako i ostati, sve dok se ta zlocinacka, teroristicka organizacija ne razmontira...

VL
Avatar Behemot
Behemot
14:26 14.10.2022.

Za razliku od dr sc mr prof Roberta Barića koji piše po direktivi pogledajte si objektivnu analizu na yt - "Dave Smith Breaks Down the Reasons Russia Invaded Ukraine"

VL
TO
tobija
12:52 14.10.2022.

kolaps je vrlo teška riječ kada je u pitanju druga najveća nuklearna sila na svijetu. srećom, što znači odgovornost za pisanu riječ kada iza ugla stoji novi članak, novi klikovi i sve iz početka.

VL
BI
billynik
12:31 14.10.2022.

"Ugledni" - svaki komentar je usvišan.

VL
DU
Deleted user
13:06 14.10.2022.

Što bi rekao Valter "živi bili pa vidili"!

VL
Avatar Bumbar1
Bumbar1
12:53 14.10.2022.

Nebih se mi trebali ovde prepucavat i palit vatru umjesto da smirujemo. Uskoro ce pocet da padaju nuklearke kao zrele kruske i nece bit ni vas ni nas i to ce nam bit nagrada za prepucavanje. Good luck everyone.

VL
DU
Deleted user
12:43 14.10.2022.

ovaj dio nisam razumio. prvo govori o odličnoj taktičkoj pripremljenosti na jugu,pa pohvale za izvedbeni dio iako ne znam što hvali - činjenicu da su vojnici zauzeli ogroman dio nenaseljene stepe i pri tome pretrpili ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. zatim govori o činjenici da je ruska vojska poražena, a onda je logično da postoji i pobjednik. i onda je otišao na sjever, da tu sad govori o gradu koji nikako direktno nije povezan s jugom pa kaže da ako to padne onda je ukrajina pobjedila. ako ovo slušaju generali nato-a odmah milijun ljudi tamo, osvajanje grada i sve je gotovo prema "uglednom" stručnjaku.

VL
MA
Marakes
13:07 14.10.2022.

To sto su ukri osvojili u svojoj ofamzivi jednako je uspjesima HV u zapadnoj Bosni,kada si osvajana inace pusta podrucja,a tada jos ratom opustosena

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.