Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasio kupce

Heroju Lassani Bathilyju Francuska dala državljanstvo

Lassana Bathily
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/4
21.01.2015.
u 08:40

"Nazivaju me herojem, ali ja nisam heroj, ja sam Lassana", rekao je na svečanosti

Muslimanu rođenom u Maliju, Lassanu Bathilyju, koji je spasio kupce nakon što je islamistički dvojac pobio satiričare Charlie Hebdoa te upao u pariški košer dućan ovog mjeseca, dano je francusko državljanstvo.

Lassana Bathily (24) bio je u skladištu kad je jedan od napadača, Amedy Coulibaly, upao u dućan i ubio četvero ljudi. 

Na svečanosti kojoj su nazočili francuski ministri, Bathily je rekao da je "ponosan i dirnut" jer je postao državljanin Francuske. U pariškom napadu ubijeno je 17 ljudi, većina njih su novinari satiričkog časopisa Charlie Hebdoa.

– Nazivaju me herojem, ali ja nisam heroj, ja sam Lassana – rekao je na svečanosti. – Ostat ću isti kao što sam i bio. Da se tako nešto ponovno dogodi, postupio bih jednako jer mi tako govori srce.

Francuski premijer Manuel Valls i ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve zahvalili su mu na njegovoj hrabrosti, piše BBC.

Lassana Bathily u Francuskoj živi 9 godina. Lani je prvi put zatražio državljanstvo. 

>> Musliman iz Malija spasio 15 talaca u rashladnoj komori

Komentara 4

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:27 21.01.2015.

Bravo

Avatar Baroudeur
Baroudeur
10:43 21.01.2015.

Vec 5 godina u Francuskoj, radio kao musliman u ducanu koser i spasio zidove! istina da je zavrijedio i cak jedan orden! I kaze:"ja nisam heroj nego obican covijek koji je reagirao protiv zla". Bravo!

KO
Kolateral100
22:58 21.01.2015.

Jedan musliman spasava zidove od drugog muslimana....Zanimljivo je da je i terorist Coulibaly bio prije par godina primljen i kod Sarkozija!! Inace vecinu ilegalaca koji se nalaze na tlo francuske njih godisnje oko 20.000 dobit ce kad tad francusko drzavljanstvovo i to bez ikakvog junastvo. Francuski obavjestajci "priznali" su da u francuskoj ima barem potencijalno 10.000 Coulibaly!.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije