Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatni biznis

Hernadi se počinje baviti hotelijerstvom uz novac iz fondova EU

Zsolt Hernadi
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
08.08.2018.
u 10:40

Njegova privatna tvrtka dobila je 40 milijuna forinti (oko 125 tisuća eura) za smještajni objekt u podnožju planine Nagy-Gete

Šef MOL-a Zsolt Hernadi širi privatni biznis i na, kako se čini, ugostiteljstvo ili hotelijerstvo.

Njegova je tvrtka Gete Völgye na natječaju iz fondova EU dobila 40 milijuna forinti (oko milijun kuna) za smještajni objekt u podnožju planine Nagy-Gete, sjeverno od Budimpešte i blizu granice sa Slovačkom, piše mađarski portal 24.hu.

Vrijednost projekta iznosi više od 80 milijuna forinti, a novcem iz fondova EU podmirit će polovinu. Kako pišu, ovo nije prvi put da dobiva novac iz fondova EU. Prije ovoga, tvrtka je dobila gotovo 190 milijuna forinti (oko 4,5 milijuna kuna) iz dva natječaja iz europskog fonda za ruralni razvoj. Tvrtka Gete Völgye osnovana je 2013. Prema izvještajima, 2015. i 2016. godine imala je profit od oko milijun forinti, a lani se popeo na 18 milijuna.

I dok mađarski mediji dobivanje europskog novca povezuju s prijateljstvom s premijerom Viktorom Orbanom, Hrvatsku i dalje zanima hoće li šef MOL-a biti predan Hrvatskoj zbog slučaja navodnog mita. Ako je suditi po riječima njegova mađarskog odvjetnika, neće jer ustraju u tvrdnji da su Hernadiju već za isto djelo sudili i oslobodili ga u Mađarskoj.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije