Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbena priredba

Hercegovka ljepotica požeškog festivala

Smotra, portal (1)
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/10
02.09.2013.
u 11:54

Posebno je bio zanimljiv nastup Hrvatskog gajdaškog orkestra što je rijetkost na ovakvim priredbama. Uz smotru održani su etno revija i sajam kolača, te tradicionalni izbor ljepotice festivala.

Velikom smotrom folklora „Oj Požego sve ti je na glasu“ završena su na požeškom Trgu sv. Trojstva pred nekoliko tisuća posjetitelja događanja Glazbenog festivala Slavonije 2013. Ova 9. Smotra, kojoj je pod pokroviteljstvom grada Požege bilo domaćin Gradsko KUD Požega, okupila je 11 folklornih i glazbenih skupina sa više od 350 sudionika iz svih dijelova Hrvatske, te Rakitna(BiH), a oni su se predstavili izvornim običajima svojih krajeva. Posebno je bio zanimljiv nastup Hrvatskog gajdaškog orkestra što je rijetkost na ovakvim priredbama. Uz smotru održani su etno revija i sajam kolača, te tradicionalni izbor ljepotice festivala.

Tu laskavu titulu ove godine ponijela je Petra Rezo iz Rakitna, prva pratilja je Rebeka Parazajder iz Vučjaka pokraj Karlovca, druga pratilja Barbara Mutavdžić iz Lužana kraj Slav. Broda, a najizvorniju narodnu nošnju nosila je Ana Svračak iz Mirlović Zagore u šibenskom kraju.

Uoči priredbe proglašeni su najljepši izlozi tijekom festivalskih dana koje je nagradila Turistička zajednica grada. Prvo mjesto pripalo je Podružnici Fina Požega zajedno sa frizerskim salonom Tara, slijede podružnica Splitske banke u zajednici sa Domom umirovljenika Požega, te izlog Krčme Gavran.

>>Putujemo diljem Europe, ali ovo je najbolji festival

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije