Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DNEVNIK PREDSJEDNICE
Povratak na članak

Hercegovina, zemlja koja sve naseli, a sebe ne raseli...

Iz nje su nam i hajduci i uskoci, i Bunjevci, iz nje nam je poslije oba svjetska rata naseljevana Slavonija, da i ne govorimo o Zagrebu...

Komentari 89

IV
ivanbili25
14:48 21.08.2016.

Popis stanovnika BiH 2013. je pokazao da u hercegovačkim županijama ima više Hrvata danas nego 1991. Posušje je najmlađa općina u BiH, a Hrvati u Hercegovini najvitalniji i najpismeniji u BiH. Treba naglasiti i da prema popisu stanovnika BiH 2013. najviše u hercegovačkim županijama ima informatički pismenih. Zapadnohercegovačka županija ima uvjerljivo najveći izvoz per capita u Bosni I Hercegovini. Izvozi više bdp-a po glavi stanovnika nego bilo koja županija u Hrvatskoj i BiH. Hercegovačka sklonost poduzetništvu je napravilo Županiju Zapadnohercegovačku jednim od najbogatijih kutaka Bosne i Hercegovine. U Hercegovini danas ima više radnih mjesta nego 1988. Npr. Grude imaju više tvornica po glavi stanovnika nego bilo koji grad u Hrvatskoj i BiH. Violeta je jedan od najjačih tvrtki tamo, svoju tvornicu je izgradila i u Hrvatskoj. Svi BiH gradovi danas imaju manje radnih mjesta nego prije rata, jedino hercegovački gradovi prkose tom trendu i imaju više radnih mjesta danas nego u vrijeme juge. Hrvati u Hercegovini trenutno masovno sade smilje i na tome vrte dobru lovu, škrti kamenjar pretvaraju u bogatstvo. Uglavnom, Hrvati u Hercegovini svoj kraj pretvaraju u oazu u kojoj se može normalno živjeti i iz koje više ne bi trebalo iseljavati.

VL
SH
shannoncrobriggs
14:34 21.08.2016.

Jako lijep tekst predsjednice.

VL
YE
yelahiah
14:48 21.08.2016.

Nakon samostalnosti nase Hrvatske,prvi put pravi patriota i domoljub na celu drzave.Tragedija je u tome sta nam je trebalo samo 20 godina za to haha,nije smijesno nego je za plakat.Predhodnici dikobraz i sljepic nisu bili za nista,doslovno.Vise su stitili manjinee nego svoje gradjane,fuj...Naprijed Kolinda.Trebala bi vasa 3 do 4 mandata da se ocisti bagra sta se namnozila,Rijeka moze bit kao npr. Pozdrav

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
15:08 21.08.2016.

"Uopće, ako tko ima predrasudu o Hercegovini kao golom kamenjaru, brzo će se razuvjeriti..." Iste su misli i meni mnogo puta prosle kroz glavu, ali to samo opet pokazuje snagu medija i medijskih vlasnika koji manipuliraju narodom po vlastitom nahodjenju i politickim potrebama. Da u novinarstvu postoje kazne za pisanje neistina, za manipuliranje javnim mnijenjem, za otvoreno i prikriveno huskanje jednog dijela naroda na drugi... tesko da bi iti jedno javno glasilo u Hrvatskoj jos poslovalo. Zato takva regulacija medija i ne postoji, jer bi takvi zakoni bili kontradiktorni razlozima njihovog postojanja, a i razgolitili bi ogromnu masu ovaca koja nikad svojom glavom nije razmisljala i kojoj je dnevna doza ispiranja mozga glavna dusevna hrana.

VL
DU
Deleted user
15:14 21.08.2016.

tito nikad nije smio proć kroz ovu hercegovinu a i mesić samo u autu zaključa a našoj kolindi netreba ni protokol ni zažtitari.svi smo mi njezini zaštitari a ona naša kraljica

VL
IV
ivanbili25
15:50 21.08.2016.

@IstinaHurts, Mostar je postao živo središte modernoga visokog obrazovanja i znanosti, a oko 3000 studenata dolazi im iz Hrvatske. Kako Hrvati iz Hercegovine odu studirati u Hrvatske gradove, tako i Hrvati iz Hrvatske dolaze studirati u Mostar.

VL
IV
ivanbili25
15:03 21.08.2016.

Kako se jadni sdp šovinisti pjene zbog ovog članka, nije vam lako sdp gubitnici, vi sdp-ovci imate u prosjeku 60 godina, malo potomaka, izumirete. Hrvati u BiH su najmlađi narod, a bogami i Hrvati BiH porijekla u Hrvatskoj su najmlađi i koliko toliko održavaju natalitet u Hrvatskoj. Hrvata bih porijekla ima 2 milijuna kada se zbroji prva, druga i treća generacija u Hrvatskoj, a među Hrvate BiH porijekla spada i vaš šef Milanović kojem je djed iz sela Bila kod Livna.

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
16:56 21.08.2016.

Interesantno, koliko zlonamjernosti , zavisti, zluradosti, oholosti, ogovaranja, zatupljenosti, neistina... na predsjedničin tekst. Ali sve vam je uzalud jer i sami znadete da je tako kako Predsjednica piše. Orjunaši, možete možda nekoga tko vas čita, time i prevariti, ali samii sebe ne možete - i to me jako raduje. Živjela Herceg-Bosna ?

VL
AP
apolon
18:02 21.08.2016.

Pazljivo sam procitao sve komentare ...zanimljivo da u sovinistickim predrasudama prema jednome dijelu Hrvatskog naroda prednjace likovi koji skacu na zadnje noge kada identicne nazore ispoljavaju desni ekstremisti prema drugim narodima npr.prema Srpskome narodu..ispada da je sovinizam po njima dozvoljenjen pa cak i potreban prema jednom narodu !?

VL
Avatar Tranquillo
Tranquillo
16:32 21.08.2016.

"Svi oni južno od Karlovca su dinaroidi, ljudi preodređeni genetikom za niži duhovni razvoj, za život u plemenskim društvima bez sposobnosti da razumiju najosnovniju etiku. A posebna priča su Hercegovci kojima je u kulturnom i genetskom kodu zapisana sklonost lopovluku". Ovo je citat bivšeg pročelnika za Etiku Filozofskog fakulteta Milana Kangrge. Zato ne treba čuditi gdje se Hrvatska mentalno nalazi s takvom "etikom", izraženom u komentaru onog ZG studenta.

VL
PA
Pajda1974
16:43 21.08.2016.

A Isusati morali smo se i mi negdi rodit!!!! A da se vratimo a da vam ostavimo Cilica.Bogdanovica.Karacica.........e nece moci

VL
UJ
ujko123
15:15 21.08.2016.

više ni hecegovci ne dolaze. .. sad ce vam doci islamisti i srbende... pa ce oni da zive s vama... je...i jugosloveni...

VL
HE
hercegovačkiponos
17:07 21.08.2016.

Predsjednice , hvala Vam na ovim toplim i iskrenim riječima kojima ste opisali moj dom i moju domovinu Hercegovinu! Bog Vam dao snage , zdravlja i sreće!

VL
Avatar croatxl
croatxl
16:39 21.08.2016.

Sve pohvale predsjednice

VL
AP
apolon
18:16 21.08.2016.

Naravno...sada ce spomenuti likovi ponovo kreirati pogresne zakljucke o porijeklu ...posve razumijem i shvacam predsjednicinu enormnu patriotsku ljubav prema svakom dijelu naroda kojeg vodi ali isto tako shvacam razloge potpunog nedostatka patriotske empatije tako prosirene medju ljevicom!

VL
GL
GLADIATOR
19:20 21.08.2016.

Bravo Predsjednice !!!!!!

VL
DE
denisradi
18:43 21.08.2016.

kad je tamo nek ukine dvojno glasovanje

VL
DO
doktorica
08:22 22.08.2016.

samo troši naš novac na putovanja uokolo!!!!

VL
US
usredini
18:34 21.08.2016.

Izbori su blizu pa treba učvrstiti bazu.Zanima me da li činjenica da gotovo svi hercegovci imaju prebivalište u Hrvatskoj i sva prava koja iz tog proizlaze:porodiljni,zdravstveno itd, a ne uplaćuju doprinose za nijedno of toga da li to isto spada u hercegovačku dovitljivost?

VL
M7
mirocro.70
18:22 21.08.2016.

Naravno da ima u Hercegovini lopina kao svugdje.... I zna se koji su.... Da nije Hercegovaca nebi bilo ni Hrvatske

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.