Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba protiv države

Hebrang hvalio 66. pukovniju, Rojs se nada Sanaderu u lisicama

'23.09.2009., Zagreb - Andrija Hebrang; saborski zastupnik; Odbor za zdravstvo Hrvatskog Sabora. Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL'
Foto: 'Tatjana Tadic/PD/PIXSELL'
1/3
10.06.2011.
u 12:00

Bivši ministar obrane svjedočio je da su pripadnici 66. pukovnije bili dio MORH-a 1998. i da su zadatke izvršavali vrhunski

Svjedočeći u Palači pravde, dr. Andrija Hebrang nije štedio riječi hvaleći za 66. pukovniju, poznatiju kao pukovnija Ljube Ćesića Rojsa, za obavljene, a neplaćene radove na Žnjanu te u gradnji ceste za Mariju Bistricu, zbog koje ta pukovnija traži od države odštetu od 34,2 mil. kuna. Hebrang je kazao da je 1998. imenovan ministrom obrane te je bio nadređen 66. pukovniji koja je bila u sklopu MORH-a i koja je bila zadužena za gradnju ceste za Mariju Bistricu u povodu dolaska pape Ivana Pavla II. te za uređenje Žnjana.

– Pripadnici 66. pukovnije bili su dio MORH-a u vrijeme kada sam ga ja preuzeo i u sklopu MORH-a su obavljali radove na Žnjanu i u Mariji Bistrici. Sve su zapovijedi izvršavali vrhunski, radilo se u tri smjene, jer je dolazak pape bio prvorazredan politički događaj. Tek sam poslije čuo da postoje administrativne zapreke, da nemaju radne knjižice i dozvole pa sam dao nalog pravnoj službi da se to riješi. Iz drugog procesa poznato mi je da im status nije priznat niti riješen, a znam i da im radovi nisu plaćeni – ustvrdio je Hebrang. Pitanje zastupnika države Hebrangu jesu li i tvrtke poput RH Alana, Lavčevića, Konstruktora... radile na Žnjanu razbjesnilo je Rojsa pa je povišenim tonom kazao: – DORH podvaljuje radove tih tvrtki koji su izvedeni godinu dana poslije, 1999.

Bio je revoltiran i što jučer nije došao svjedočiti Jure Radić, rekavši da ga "štite preko Konstruktora". Rojs se nada da će svjedočiti uhićeni bivši premijer, za kojeg je u sudskom hodniku kazao da jedva čeka dan kad će Sanader svjedočiti u lisicama. No, o tome sud još treba odlučiti. Inače, Rojsova pukovnija vodi protiv RH 10-ak parnica, a jednu je pravomoćno izgubila. Parnicu su izgubili i pripadnici 66. pukovnije 2007. na Vrhovnom sudu, koji je bio stava da nisu bili vojnici HV-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije