Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

HDZ želi SDP slomiti u četiri “zagrebačke” izborne jedinice

U novim okolnostima u izbornim se jedinicama za koje se prije u HDZ-u “izvlačila slamka” sada bije odlučujuća bitka.

Komentari 34

BU
Bulaba
13:17 31.07.2016.

Po svemu sudeći, u mojoj VII izbornoj jedinici će drugi na listi jugoslovenske narodne koalicije biti aktualni gradonačelnik Samobora, stanoviti Krešo Beljak zvan "Pajser", poznat po pljačkama, krađama i provalama u automobile. Prva će biti Milanka Opačić, poznata po izvođenju pjesme "Rodila me Hrvatica majka". Jedva čekam plakate.

VL
BE
berogrga
13:59 31.07.2016.

Plenković, Hasanbegović, Prgomet, Tuđman i hdz-ovi gradonačelnici Karlovca, Zaprešića, Svete Nedelje, Velike Gorice, Vrbovca itd. te popularniji HDZ-ovci poput Marića trebaju popuniti liste u četiri “zagrebačke” izborne jedinice i Milanović te njegovi niškorist bivši ministri poput Marasa, Miranda i Opačićke nemaju šanse.

VL
AR
aristip
13:36 31.07.2016.

Nije Plenković zaslužan za to što je HDZ skoro dostigao SDP nego Milanović. Milanovićeva lista s Marasom, Milankom, Grbinom toliko je odbojna narodu da su spremni dati glas HDZ-u. Naravno i koalicija s Vrdoljakom je tome doprinijela jer je vrdoljakk kao ministar gospodarstva uništio to isto gospodarstvo, ali su zato prosperirale tvrtke ATO i PPD. Nuđenje ministarske pozicije Vesni Pusić je najgori potez Milanovića. Milanović je toga sada svjestan zato i traži sučeljavanje s Plenkovićem da ovo padne u zaborav. HDZ-u će biti odlučni trenutak objava lista ako na njoj bude puno potrošenih i korumpiranih političara desit će mu se isto što i SDP-u sada ali ako sastavi dobru listu prestići će SDP.

VL
Avatar imotska115
imotska115
13:59 31.07.2016.

Pocelo nekome gorit pod petama, i to se vidi iz zrakoplova. SDP u stvari posrljao sa svojim kandidatima i uhljebima iz koalicijskih partnera. Fotelje podjeljene prije izbora, tako da sada gadani znaju i prepoznaju iste uhjlebe. Bit ce zanimljivo.

VL
QO
qoxo
14:43 31.07.2016.

najveći problem za SDP je što ga je danas sve više gradjana prozrelo po pitanju nacionalizma jer je u prošlom mandatu iz ključnih pozicija "istjerao" sve Hrvate pa su nam zemlju u maniri Trojanskog konja (u propast) vodili njihovi Srbi ( Jovanović, Stazić, Grčić, Opačić, Ostojić, Lalovac). Tada se nitko nije pitao zašto SDP ne vode Hrvati? A Ivica Vidović se danas kao grlica iz koprive čudi da nije stavljen na listu? Ivice ti si Hrvat u SDP-u i bit će ti lakše kada to uvidiš, buraz!? Moj ti je prijedlog da s Toninom osnuješ novu Hrvatsku socijalno lijevu a ovaj Srpski SDP napustiš čim prije!

VL
Avatar error
error
14:37 31.07.2016.

Ovaj put milanovic nije mogao platiti usluge americkog PR strucnjaka alexandera brauna na kojeg je prije samo godinu dana potrosio sve sto je sdp imao, ali mogu reci da se isplatilo.Ovaj put milanovic nema novaca za brauna i misli daceace trgovina sa beljakom i jambom dobro proci, e vara se 100%.Dobivene izbore milance izgubi kao karamarko prosle, li-la rezultat ce biti izmedju trgovacko-narodne koalicije i hdz.Ko normalan ce glasat za tu koaliciju???isti ljudi na listi koji su 4 godine hrvatsku unazadili, koji veze nemaju o zivotu, sve sto znaju lizat dupe milanovicu.Imali su priliku u protekle 4 godine, da su nesto znali dobili bi prosle izbore, jos se sad pojacali sa lopuzama iz hss beljak i jamboo....to mu americki PR nikad nebi preporucio!!!

VL
SK
skypilot
14:13 31.07.2016.

Ama baš svi aduti za uvjerljivu pobjedu su u rukama druga Zokana. Jakovina, Beljak, Vrdoljak, glavna tajnica UN, Stazić, Hrelja, Maras, Bauk, Grbin, Mrsić i Jovanović su pravi dream-team, i za Bundesligu i za H.L. Takvim sjajnim momcima birači naprostoo neće moći odoljeti.

VL
NY
no_yes
14:44 31.07.2016.

hdz uopće ne mora lomiti kvazi ljevicu. svojim izjavama vrhuška sdp-a sama će sebe slomiti. plenković može dignuti noge na stol i prekrižiti ih s obzirom na probleme koje mu radi ljevica, dapače, može uživati u izjavama kvazi ljevice kojima sami sebe pokopavaju. a jednom i ovakvoj kvazi ljevici mora doći kraj, makar sami sebe srondali. da se hdz riješi još par ljudi, nonšalantno bi dobili izbore s ubjedljivom većinom.

VL
AP
apolon
13:55 31.07.2016.

Prvo...HDZ nikada nije bio 10 posto iza SDPa to su namjestene ankete ...drugo HDZ sada vodi ispred SDPa barem 5 posto...trece napisah jos prije par mjeseci ako izaberu Plenkovica za sefa stranke SDP nema nikakve sanse sa zoranom pobijediti HDZ HDZ ...cetvrto sve izbore zadnjih 5god ukljucujuci tkz.Brexit pogodih...vidi postove!?

VL
DU
Deleted user
14:13 31.07.2016.

Hdz bi dobio i kada bi listu predvodile samo žene, majke, Hrvatice..... ajmooooo !!!!!!!!!

VL
IC
ICCO
17:29 31.07.2016.

Da li će mediji i političari i dalje ignorirati Borisa Miletića i Istarsku putovnicu koja je direktno kršenje čl. 39 Ustava RH koji zabranjuje poticanje na između ostalog...bilo kakvo poticanje na nesnošljivost??! Sramotan čin i još sramotnije ignoriranje političara.

VL
SE
sekta
15:01 31.07.2016.

Nije Plenkovicev HDZ postao “hit” medu bira, nego vas lijevi novinara.

VL
KA
KapetanMikulaMali
15:39 31.07.2016.

Plenkoviću, odmakni HDZ od turbo folk domoljubaca iz koristoljublja i imaš moj glas.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
16:15 31.07.2016.

Ovo je sasvim dobra analiza gospodina Ivankovića. SDP je napravio skoro iste greške HDZ-a. Na svoje liste, barem ono što su izjavili i dali u javnost, postavio je bivšeg ministra poljoprivrede koji je s državnim novcima punio svoje osobne prijatelje. To je takav skandal da SDP je ostao bez teksta i poštene i fer informacije javnosti a stvarno dječja obrana gospodina Milanovića nedostojna funkcije na koju se kandidira bila je da i HDZ krade i to još više od SDP-a. Kao da je Milanović u nekom vrtiću a ne na čelu izborne liste. Zatim Milanović forsira iz sebi znanih razloga i gospodina Marasa i gospođu Opačić i Zmajlovića koji za svog punog četverogodišnjeg mandata iza sebe nisu ostavili zamjetni napredak. I sad će oni biti perjanice SDP-a? Glavni nedostatak SDP-ove liste je da na njima nema praktički skoro nikoga tko je u životu nešto stvarno i konkretno radio van državnih službi. Naravno, niti HDZ do sada nije takav kadar imao na listama a glavni HDZ-ovi ekonomisti nisu nikad vodili niti kiosk za novine već su se šetali od partije do sabora, vlade, ministarstava ali nikada ništa konkretno. Milanović je neoprezno i rekao bih bahato istrčao sa svojim "kandidatima" i sada treba braniti izgubljene godine njegove prošle vlade što će biti jako teško. Plenković je u ovom trenutku kada je raščistio sa stvarnim problemima ostavio samo nekoliko slabih mjesta. Kako se danas zna to slabo mjesto je Hasanbegović, miljenik desnice i jako mjesto za bazu za ultradesne diverzije, koji teško može donijeti nešto dobroga i Milanoviću je to velika šansa da prokaže HDZ kao organizaciju koja nije u stvari uradila promjene. A tada Milanović upada u ideološku jamu, gdje će imati jake argumente ali istovremeno postati dosadan i samome sebi. Jer ekonomija je bitna, a o njoj niti SDP niti HDZ nisu pokazali nikakva znanja. I mislim da smo svi u problemima, jer tko će voditi državu? Zar oni koji su je i doveli u teško ekonomsko ropstvo?

VL
NO
Noštromo
21:15 31.07.2016.

Kao što smo čuli nedavno dolaskom Plenkovića, pokazali su neki svoju retoriku u izjavama. Ako HDZ povede u anketama možda ćemo slušat i veći broj lapsusa koji bi možda bili i učestaliji kod protivnika.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
20:04 31.07.2016.

Liste i nositelji kao i preferencijalni glasovi nemaju nikakvu težinu niti obvezuju onoga tko sastavlja vlast. Nositelji lista služe tek kao mamac ili u nekim slučajevima kao osigurana sinekura usljed ulizivanja šefu. Na zadnjim izborima najviše preferencijalnih glasova je u svojoj izbornoj jedinici dobio u tekstu spominjani Goran Marić, ali nigdje nije imao mjesta u formiranju vlade. To što su birači rekli da ga cijene i da mu vjeruju, ne znači ništa. Tako će biti i ovaj put.

VL
DH
dalibor.hren
19:38 31.07.2016.

Gospodin Tuđman će dobiti moj glas iako za III izbornu jedinicu nije dao gotovo ništa, a da ne velim za Žarka Tušeka!

VL
KO
kowski
17:37 31.07.2016.

hdz može osvojiti zagreb ako dovede još kojih 200-300tisuča bosanaca u zagreb pa da glasaju za njih

VL
A1
Ardo 1944
15:23 31.07.2016.

Da li se netko pita što misle crnobijeli pijuni koji se miću ispred tzv. elite koja si dijeli fotelje.Siguran sam da će doći dan kada će i nas netko pitati da mi sastavimo svoje liste glasaća ,koji neće samo blejati i po birtijama raspravljati i slušati o bezveznim anketama.Za ove sve desnolijeve ,koji su ovu državu gurnuli prema" Grčkoj " zasigurno ne mislim gubiti niti gram energije ,a ako kojim slučajem odem glasati uzeti ću debeli flomaster sa sobom.

VL
BI
binki
15:30 31.07.2016.

Hdz u zg može pobijediti samo u kozari putevima, jel je ostali dio grada prepismen.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.