Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miroslav Šimić:

HDZ ruši Oreškovića jer žele 'golu vlast' bez kamenčića u cipeli

Miroslav Šimić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
16.06.2016.
u 16:00

HDZ-u je poručio kako će od 12 Mostovih zastupnika dobiti "ništa" za preslagivanje nove Vlade.

Šef Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić ustvrdio je kako je Tihomira Oreškovića doveo HDZ kako bi mu on bio ulaznica u vlast jer je smatrao da se on neće snaći u HDZ-ovim političkim igricama te će mu mimo njega i Mosta sve doći u ruke. - Kad se pokazalo da nije tako, sad Vas ruše kao i ovu Vladu jer žele 'golu vlast' bez kamenčića u cipeli - rekao je Šimić u Saboru zahvaljujući u ime svoje stranke Oreškoviću na suradnji.

- Danas su Vam pojedini ljudi priredili jedan od težih dana u životu, a Vi ćete se braniti kao častan čovjek od svih tih podmetanja. Oni koji Vas na krajnje nekorektan način opozivaju pozvali su Vas na ovo mjesto da preko Vas dođu do vlasti. Tomislav Karamarko nije bio prihvatljiv ni nama ni javnosti za premijersko mjesto. HDZ, kao ni druga strana, nije dobio izbore. Mi smo tražili rješenje po kojem njihova politički izgubljena pozicija neće biti nagrađena mjestom koje na izborima nisu zaslužili - mjestom premijera - rekao je Šimić u raspravi o Oreškovićevom opozivu.

HDZ-u je poručio kako će od 12 Mostovih zastupnika dobiti "ništa" za preslagivanje nove Vlade. Njegovo je izlaganje izazvalo nezavisnog Stipu Petrinu, a prepucavanje je izmaklo kontroli zbog čega je Petrina na kraju, na zahtjev predsjednika Sabora Željka Reinera, udaljen iz sabornice. - Fino vaše riječi danas izgledaju u sabornici kad je kraj izvjestan. No recite vi i vaših čvrstih 12 zastupnika znate li i jedan slučaj u svijetu da je na čelo došla osoba koju niste znali ni dva sata. Ja za dva sata ne mogu kupiti ni odjelo. Kakav je to moral? 'Ko s vragom tikve sadi u podne popodne mu se obiju o glavu - rekao je Petrina. Predsjedavajući Reiner na to ga je upozorio kako njegov način obraćanja nije primjeren Saboru, na što je Petrina nastavio dobacivati iz klupe zbog čega je udaljen iz sabornice uz opasku Reinera da "u ovom ozbiljnom trenutku radi sprdačinu od Sabora".

HDZ-ov Domagoj Milošević kazao je kako je njemu osobno žao "što trenutna kombinacija stručne i političke Vlade nije dala željene rezultate". - Moramo pogledati istini u oči i priznati si da ovako više ne ide. U ime HDZ-a zahvaljujem gospodinu Oreškoviću na trudu i radu u proteklom razdoblju - poručio je.

Prozvao ga je međutim zbog izostanka suradnje s HDZ-om. - To ne možemo prihvatiti jer po broju mandata imamo najviše odgovornosti prema hrvatskim građanima - rekao je. Oreškoviću je zamjerio jer se, kaže, nije snašao i nije se dovoljno bavio vitalnim politčkim pitanjima, gospodarstvom i socijalnim pitanjima. - Hrvatska nije korporacija, a interesi korporacija često se ne podudaraju s interesima države. Učestale telefonske sjednice pa i ona o rasprodaji državne imovine, ponašanje poput otkazivanja sjednice Vlade zbog sastanka u SOA-i pokazala je da ne razumijete u potpunosti naš parlamentarni politički sustav - poručio mu je Milošević u ime HDZ-a.

Silvano Hrelja poručio je da će Klub HSU – Stipe Petrina glasovati za opoziv premijera i pad Vlade jer su bili "avantura i eksperiment koji moraju prestati". Ustvrdio je kako se danas u Saboru odvija igra "Izbacimo uljeza". Ovo je slika hrvatskog apsurda, a oni koji su premijera doveli na vlast sada mu okreću leđa, ustvrdio je Hrelja. I Klub Milana Bandića 365 bit će za opoziv premijera, rekao je u ime tog kluba Milivoj Špika, koji se zauzeo da na vlast dođe nova opcija koja će raditi u korist građana. Poručio je i da od prijevremenih izbora ne treba bježati, ali i da oni nisu prva opcija. - Novim izborima možda bi se mijenjao broj zastupnika u pojedinim opcijama, ali odnosi će ostati isti - rekao je Špika te pozvao na okupljanje svih koji su spremni podržati osobu koju će za mandatara predložiti relativni izborni pobjednik.

Komentara 58

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
16:27 16.06.2016.

ala koje laprdanje... a ti bi šimiću trpio kamančiće u cipeli?? ... tko to normalan radi?... tko trpi žuljanje i smetnje?... obično laprdanje

SK
servus.krajna19@gmail.com
16:26 16.06.2016.

most čuva 70% sdp ovih kadrova i to svi znaju. DALJE povodom jučerašnjeg povjerenstva isplivali su zanimljivi podaci--->Uvidom u imovinsku karticu predsjednice Povjerenstva uvidjeli smo kako je gospođa Dalija Orešković korisnica kredita u švicarskim francima kod Erste banke. Legitimno se, stoga, temeljem jučerašnje odluke zapitati, je li se gospođa Dalija Orešković izuzela iz glasovanja o sukobu interesa u postupku protiv Borisa Lalovca? Je li prilikom donošenja odluke javno deklarirala kako je korisnica navedenog kredita? Prosudite sami.

BU
Bulaba
16:27 16.06.2016.

Pitanje je, zašto udbaško-građevinska sekta Braunsberger-Most toliko forsira Oreškovića? Gdje je nestalo ono da ne može Hrvatska biti talac jednog čovjeka? Ovako je cijela Hrvatska talac nekakvog Oreškovića koji s Hrvatskom zapravo ni nema nikakve veze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije