Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šimić otkrio planove

Zastupnik Mosta: Mogućnost preslagivanja želimo dati građanima na novim izborima

Miroslav Šimić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
16.06.2016.
u 14:22

– Moguća preslagivanja služe tome da Karamarko poveća svoj utjecaj na buduću vladu, a Most u tome ne želi sudjelovati – kazao je Šimić.

šef Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić kazao je za televiziju N1 da argumenti za opoziv premijera Tihomira Oreškovića ne postoje. 

– Nije riječ o argumentima nego o izmišljotinama – kazao je zastupnik Mosta o HDZ-ovu prijedlogu te dodao da je Orešković u govoru pokazao zašto ga Most podržava kao predsjednika Vlade.

– Nakon današnjih događaja, čak i rušenja Vlade, koji prije svega služe tome da bi se zamaglio odnos Karamarka koji je uhvaćen u sukobu interesa, a moguća preslagivanja služe tome da Karamarko poveća svoj utjecaj na buduću vladu, Most naglašava da u tome ne želi sudjelovati – kazao je Šimić i dodao da su danas u Sabor došli s potpisima 12 zastupnika "koji ne žele sudjelovati u preslagivanjima već žele mogućnost preslagivanja dati hrvatskim građanima na novim izborima".

Prijedlog za opoziv Oreškovića nazvao je "nedomoljubnim i neodgovornim". Na pitanje kada će aktivirati 12 potpisa svojih zastupnika za raspuštanje Sabora, Šimić je kazao da još moraju dogovoriti točne termine. 

– Moramo razgovarati i s drugim zastupnicima koji podržavaju tu ideju. Sutra bi ta točka trebala doći na dnevni red, ali o njoj se najranije može raspravljati sljedeći tjedan – zaključio je Šimić.   

Komentara 26

BU
Bulaba
14:31 16.06.2016.

Imate 12 zastupnika i s tih 12 zastupnika hoćete premijera, trećinu ministarstava, cijeli represivni aparat, i još da postavljate veto na ostale ministre, ili ništa od suradnje? Čestitam, pravi ste nasljednici Adolfa Hitlera, jer potpuno istu stvar je radio i on 1932. i 1933.

Avatar petrolio
petrolio
14:31 16.06.2016.

prije 7 mjeseci preveslali ste nas i dao sam vam glas, ali nakon lakrdije koju ste nam priredili u saboru i u vladi od trenutka pregovora pa do danas...NIKAD VIŠE GLAS ZA MOST ni ikoga tko ej bio u mostu !!!!!!!!!!!!

ZO
zoom
14:33 16.06.2016.

sad ste se pokopali do kraja, nikad više neću glasati za most! neuvjerljivi ste, prevrtljivi, lažljivi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije