Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crobarometar

HDZ-u pet čvrstih mandata u EU parlamentu

HDZ Karlovačke županije svečano obilježio 29. godinu osnutka
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
27.02.2019.
u 19:50

Hrvatska demokratska zajednica, da su danas izbori za EU parlament, osvojila bi 29,6 posto potpore birača

Hrvatska demokratska zajednica, da su danas izbori za EU parlament, osvojila bi 29,6 posto potpore birača. SDP bi bio na drugom mjestu s 15,7 posto potpore birača. Živi zid je treća opcija s 9,4 posto, a Amsterdamska koalicija trenutačno uživa 7,2 posto potpore birača. U borbu za mandate ulaze još i stranka Milana Bandića, koja ima potporu od 5 posto, a za izborni prag bori se i Most s 4,9 posto te stranka START s 4 posto.

Ostale stranke, prema istraživanju, nemaju velike šanse i sve zajedno, od ljevice do desnice, imaju 16 posto potpore, a neodlučnih je 8,3 posto birača - pokazuje treći dio Crobarometra za veljaču koji je večeras prezentiran u Dnevniku Nove TV. Unatoč mogućim značajnim promjenama do samih izbora te činjenici da statistička pogreška uzorka može značajno utjecati na rezultate, ako trenutačno stanje analiziramo D’Hontovom metodom, po kojoj će se u konačnici raspoređivati mandati u Europskom parlamentu, HDZ u ovom trenutku ima čvrstih 5 mandata, SDP 3 mandata, a Živi zid i Amsterdamska po jedan.

>>Izjava Plenkovića nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Ključne riječi

Komentara 41

ST
Stjepan2103
20:16 27.02.2019.

NZH i svi desno od HDZ!!!!

ST
stric5
20:03 27.02.2019.

...znači biračko tijelo u RH preferira lijevo liberalne opcije uz podršku od čak 70% .... tako pokazuje ova anketa .... naravno ja osobno u ovdje prikazano ne vjerujem..

Avatar gordi
gordi
21:23 27.02.2019.

bit će anemični jako iznenađen..zato izađimo na izbore da APIS ne napravi po njihovom....nikako glas HDZSDPHNS I AMSTERDAMSKIM LOPINAMA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije