Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatiranje ideoloških podjela
Povratak na članak

HDZ u novi statut uvodi Tuđmanovu pomirbu

HDZ baštini povijesnu ulogu predvodnika u ostvarivanju strateških nacionalnih ciljeva predsjednika Republike i HDZ-a dr. Franje Tuđmana

Komentari 62

PO
portugisac
07:15 02.05.2018.

Nakon Lex Perković i sada nakon Perkovićevoga pisma kako je Šeks bio suradnik UDBA-e evo nam Lex Šeks takozvano "Tuđmanovo" pomirenje. Zbogom lustracija.

VL
DU
Deleted user
07:41 02.05.2018.

Anemicni samo ovim statutom utvrdjuje pozicije svoje komunisticke brace. E lijepa nasa, za ludu ti sva ljepota bila.Za sta izginu HÖRVATSKA MLADOST????

VL
Avatar whack.tack
whack.tack
08:31 02.05.2018.

ispada da je sdp u pravu. u hdz-u je vise drugova nego u danjasnjem sdp-u! razlika je sto sdp i dalje njeguje YU bastinu a ovi ddrugovi u hdz-u su se malo preobratili sve je to zapravo isti intelektualni sklopp i zato jesmo tu gdje jesmo

VL
BI
binki
07:29 02.05.2018.

Ko bi se pametan sa udbaškim Hdzom mirio?

VL
MI
midea
08:42 02.05.2018.

HDZ lažovi uporno guraju temu da smo samostalni i suvereni , samo retardirani Hrvat može tvrditi da smo samostalni i neovisni , ovome se anemija proširila na mozak !

VL
CI
cinbenik
07:40 02.05.2018.

E jeste nas pomirili i ujedinili.....nedaj boze da su 90e....

VL
SJ
Sve je uzalud
07:10 02.05.2018.

...ni buducnosti niti proslosti.....narocito kad to Plenky kaze....

VL
Avatar Django
Django
09:23 02.05.2018.

Po čemu se oni imaju obraza nazivati desni centar? Što je to desno u Plenković-Briselskom HDZ-u? To što sami sebe proglašavaju desnicom je samo mazanje očiju i to onima koji ionako ne vide dobro. To što imaju još dva-tri člana koji mirišu malo na desno i koji nisu još izbačeni iz stranke jer im treba smokvin list? Ili možda Stier, Hebrang ili Miroslav Tuđman o nečemu odlučuju? Oni su po svemu lijevi centar, SDP je ljevica a ŽZ ekstremna ljevica. U centru je samo MOST i to vrlo traljavo, a desno osim Esih i Hasanbegovića nema nikoga.

VL
DU
Deleted user
07:48 02.05.2018.

Čini se da će sa novim statutom,koji tek treba biti javno obznanjen, HDZ kao i društvo biti sve više podijeljeno.Očigledno da se iz sadašnjeg trenutka vraća u prošlost,bez da se sagledava budućnost.Uz svaku počast Predsjedniku Tuđmanu,ali njegova pomirba nije bila duboko istinska i pogodovala je svim,naročito gospodarskim devijacijama čije posljedice itekako svjedočimo danas.Doslovce radi se o politici ne talasanja.Ujedno,kada se spominje demokršćanstvo i obiteljske vrijednosti tada je dovoljno se prisjetiti diktata sa usvajanjem IK pod svaku cijenu. Sve vrijednosti u tom prijedlogu statuta su trend kojime se služe I lijevi i desni i poduzeća i demokratski i diktatorski režimi.To je skup otrcanih fraza.Što to znači čovjek u središtu? Kada se sagleda ne toliko tko je autor već tko je mentor istom(VŠ),a taj je pisao sve statute pomaka ne može biti.HDZ treba raščistiti od atavizama i priljepaka,pogotovo ljudskih,kao što treba reći zbogom Jugoslaviji i povijest prikazati sa znanstvenim odmakom od iste.Arhive treba itvoriti za javnost i napikon moramo doznati koji se to likovi svo vrijeme nameću na hrvatskoj javnoj i pilitičkoj sceni. Na žalost to nije slučaj i statut je samo maska bez pokrića.Kladim se da će biti izglasan demokratski sa 99% ruku ZA.To je problem Hrvatske,a HDZ dolijeva ulje na vatru i tvrdo se zala¢e protiv promjena.

VL
KR
Krotila
08:05 02.05.2018.

niste Franji Tuđmanu ni do koljena

VL
Avatar rubinet
rubinet
11:09 02.05.2018.

pročešljao sam tekst....".politika pomirbe...zatiranje političkih podjela i nekopanje po povijesti" to znači: ustaške zločine smo istražili i osudili,komunističke nismo i nećemo..."stožerna državotvorna stranka koja promiče hrvatske nacionalne interese" vidjeli smo politiku mlake kamilice zadnjih dana u odnosima s istočnim polagačima prava na hrvatski teritorij...i "stranka njeguje demokršćansku baštinu" njeguje na čudan način..Carigradska povelja...i konačno "ispalo domoljublje"....vjerojatno je danas važnija ljubav prema novcu,vlasti,moći .

VL
JO
jocorluka
09:44 02.05.2018.

HDZ je praktički propao,a pljenki se održava na vlasti putem političkim inženjeringom ucjenom i potkupljivanjem pod pokroviteljstvom stranih gazda,a za nekih 5 godina neće pljenkija i hdz nigdje biti,a vjerovatno će mnogi s pljenkijem završiti iza brave.Pljenki je rasturio HRR daleko više od sestrinske HDZ stranke SDP. A ovu današnju HR koju rasturiše HDZ i bratski mu sdp,stvorili su ercerovci i dijaspora,velika je zasluga Šuška. Dakle sdp pusić idruštvo su razoružali hrvatsku.Dijaspora je dala 2 000 000 000 USD i dosta boraca, a hrvatski borci su uspjeli zaustaviti i usporiti napredovanje neprijatelja.U početku su se na kojekakvim sastancima rugali tudjmanu,a kad su borci stali da gone dušmanina i okupatora onda se promjenila špreha. Dakle borci su ti koji su bili odlučujući faktor.A pljenki i peta kolona će nanijet više štete Hrvatskoj već četnici.

VL
Avatar alien79
alien79
07:25 02.05.2018.

Hdzova pomirba prema ljevičarima i protuprirodnjašima je ista kao Hrvatska prema Srbiji. Na ispruženu ruku, bijesne životinje ugrizu do vrata

VL
DU
Deleted user
07:53 02.05.2018.

bez kustracije nema pomirbe hdz demokrscanska stranka to je vise nego smijesno plenkovic isti sanader samo sto nije oeroljubac zajednistvo glupost kao bratstvo I jedinstvo a sto ce blindirani auti i avion a ne lijekovi za djecu hdz je neokomunistickasticka stranka hdz iseljava hrvte iz domovine za koga koalicija sa predstavnikom agresora je pravo lice briselskog projekta...etc

VL
PO
portugisac
12:01 02.05.2018.

Da li ti HDZ klimavci uopće vide šta Plenković radi. Nikada više riječi o lustraciji a sada kada se poćela saznavati stvarna istina o Jasenovcu, ovim aktom on zatvara to poglavlje kao riješeno i ispitano.

VL
DI
Direkt
09:20 02.05.2018.

Novi jeftini trikovi Plenkija. Sada samo treba sačekati da se usvoji novi status i mnogo će nam biti bolje. Zatim će napasti srbe i uvjesti porez na nekretnine. Mi će mo ponovo tapšati i glasovati za hdz.

VL
Avatar babas
babas
13:21 02.05.2018.

HDZ je jedina desna stranka na svijetu sa slikama komunističkog zločinca na zidu! TZV. demokršćani!

VL
MI
Mimizo
07:17 02.05.2018.

Franjo Tuđman najveći sin Hrvatskog naroda koji je ostvario višestoljetni san Hrvata za nezavisnu državu Hrvatsku

VL
Avatar navijač
navijač
08:16 02.05.2018.

Čitavoj Hrvatskoj je potrebna lustracija a HDZ u takođe jer će potonuti bez nje. Isuviše petokolonaša se infiltriralo u stranku da bi imala vjerodostojnost. Rezultate ćemo vidjeti već na prvim parl. izborima , kad će desnica polako početi istiskivati HDZHDZ sa političke scene. Na dalje propast SDP a će dovesti do toga da će mnogi odande otići u druge stranke a neki i u HDZ. Ako bi došlo do toga da formiraju "veliku koaliciju" nestat. će i jedni i drugi , kao sada HNS.. To bi za Hrvstsku bilo dobro.

VL
Avatar Foton
Foton
03:35 05.05.2018.

Genijalni lomentari, odraz hrvatske inteligencije i obrazovanja. Mi smo takobogati, pametni i usppjesni, nasa buducnost je sjajna, pa mozemo nastaviti 2. Svj. Rat bar do 2045. Svi se pomirili, i Nijemci i Rusi i Japanci i Amerikanci, ali Hrvati to ne mogu. Koji idioti, jeli to neato u balkanskom zraku da formira ovakove ljude.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.