Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fimi media

Odvjetnik HDZ-a: USKOK je odredio ishod izbora!

Vladimir Terešak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
04.11.2013.
u 10:33

Na Županijskom sudu u Zagrebu u slučaju Fimi media obranu je iznio pravni predstavnik HDZ-a Vladimir Terešak

– HDZ se ne smatra odgovornim i nije pribavio protupravnu imovinsku korist koja mu se ovom optužnicom stavlja na teret. HDZ je oštećen djelovanjem pojedinaca koji su svojim postupcima stekli protupravnu imovinsku korist – kazao je to Vladimir Terešak, pravni predstavnik HDZ-a, pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda

U svojoj obrani Terešak je naveo da je prema Statutu HDZ-a za financijsko poslovanje odgovorno predsjedništvo, a odgovorna osoba unutar predsjedništva je glavni tajnik stranke koji je uz to jedini nalogodavac i potpisnik dokumenata. Terešak je istaknuo da predsjednik stranke Ivo Sanader nije potpisao nijedan nalog za plaćanje ni dokument financijske naravi te kako su za takve stvari zaduženi glavni tajnici stranke, a to su u inkriminirano vrijeme bili prvo Branko Vukelić, a poslije Ivan Jarnjak. 

– U odnosu na Jarnjaka USKOK je u prosincu 2011. obustavio kazneni progon, nakon toga trebao je odustati od kaznenog progona HDZ-a, no umjesto toga USKOK je napravio presedan koji nije zabilježen u svjetskoj sudskoj praksi te je optužio HDZ i na taj način odredio pobjednika parlamentarnih izbora. Tim potezom nanio je nesagledivu materijalnu i nematerijalnu štetu stranci – kazao je Terešak. 

Nadalje, kazao je da stranka nije imala veze s crnim fondovima niti je za njihove postojanje znao, već je to bilo djelovanje pojedinaca koji su na taj način zamračili novac i nanijeli materijalnu štetu stranci. Kazao je i da 220 tisuća članova stranke nije imalo nikakve koristi od takvog djelovanja već su to imali pojedinci. 

Dodao je da je u javnosti stvoren dojam kako je HDZ djelovao kao kriminalna organizacija što, kako je rekao, često ističu i saborski zastupnici, a ispada da je HDZ osuđen prije početka postupka. Na kraju je povukao paralelu između stranke i obitelji zapitavši se znači li to da, ako je jedan ili više članova neke obitelji osuđen zbog organiziranog kriminala, čitavu obitelj treba staviti na stup srama i smatrati je kriminalnom organizacijom. 

Marica Ivanković, predstavnica Fimi medije, kazala je da iz dokumentacije nigdje ne proizlazi da je Fimi media imala obvezu da novac daje HDZ-u. Kazala je da je sve poslove Fimi media dobivala javnim natječajem ili javnom pogodbom te je na kraju dodala kako je eventualna krivnja Fimi medije kao pravne osobe proizlazi iz svjesnog nehaja Nevenke Jurak, koja je donijela neke odluke smatrajući da se kazneni progon neće dogoditi. 

Komentara 73

ZB
zbuniceva
12:55 04.11.2013.

Jasno je, sve ovo oko tužnog Iveka iz Remetinca i njegovih branitelja i tužitelja, jataka i pomagača iz svih stranaka, svi napadnuti Azheimerom i akutnom amnezijom do vrlo sličnog današnjeg autokratskog sustava SDPa i bedakima dokazuje da imamo politički sustavv neprimjeren društvu. To vam je ko da imate izborni sustav koji favorizira pomorce a trebaju nam piloti za mlazne zrakoplove, uporno su na vlasti i oko nje ljudi, sustavi i ekipe koji za taj posao nisu ali je sladak jer znači moć, lovu i privilegije za nepotističku hobotnicu koja vlada već barem 50 godina.

AS
astigospe
11:18 04.11.2013.

he he ... neka visi pedro ... ali znate kaj .... činjenica je da onaj na vrhu snosi največu odgovornost ...ovi drugi su mogli odbiti sudjelovati ali to bi ujedno značio kraj njihove karijere, vjerovatni gubitak posla ... itd .... pogledajmo situaciju u SDPu ... ista stvar ... tko se suprotstavi Milanoviću ... ajde bok ... nema te više ... pa sad ti ajde budi faca, malo je takvih, budimo iskreni .. večina nas bi isto tako postupila ... kako slušaš šefa na poslu, još i više slušaš onog na vrhu

KO
konoplja
11:20 04.11.2013.

Onaj koji drži ljestve podjednako je kriv kao i onaj koji krade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije