Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pale optužbe

HDZ: Prijedlog proračuna je rađen po političkoj podobnosti

hdz,vukovar
Foto: Branimir Bradarić
20.12.2013.
u 13:29

Glasači su svoje rekli na izborima ali su očigledno i debelo pogriješili. Sada nam se svima zajedno ta odluka obija o glavu, kazao je Penava

Vodstvo HDZ-a u Vukovaru na najavljenoj sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak predložiti će na usvajanje privremeni proračun grada kako bi grad nastavio dalje normalno funkcioniranje ali i kako bi spriječili izvanredne izbore.

– Gradonačelnik Željko Sabo je prema zakonu bio obvezan do 15. studenoga predložiti prijedlog proračuna za 2014. godinu. Međutim, o proračunu će vijećnici raspravljati tek u ponedjeljak kada će biti riječi i o rebalansu za ovu godinu. Stoga ćemo predložiti privremeni proračun od 90 dana tijekom kojih ćemo pokušati postignuti konsenzus o proračunu za iduću godinu. Na taj način će biti osigurano dalje normalno funkcioniranje grada, rekao je Ivan Penava (HDZ). Dodao je i da je Sabo pokušavao na razne načine da onemogući izglasavanje proračuna,a sve s ciljem da sruši vijeće i isprovocira nove izbore.

– HDZ se ne boji izbora i svakako ako u roku tih 90 dana ne dođemo do prijedloga proračuna koji će zadovoljiti sve strane da ćemo ići na izbore. Ovaj prijedlog proračuna pravljen je po političkoj podobnosti, a ne stvarnim potrebama i realnom stanju na terenu, istakao je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna. Govoreći o stanju u gradu u HDZ-u kažu da je situacija više nego kritična ali i da je svemu tome razlog populistička politika koju provodi Sabo.

– Glasači su svoje rekli na izborima ali su očigledno i debelo pogriješili. Sada nam se svima zajedno ta odluka obija o glavu, dodao je Penava. Predstavljajući stanje u gradu čelnici gradskoga HDZ-a iznijeli su i niz podataka koji, kako kažu, potvrđuju njihove riječi. Prije svega to je rast nezaposlenosti u studenom ove godine više od 11 posto u odnosu na prošlu godinu, odlazak mladih, tešku situaciju u Borovu, neiskorištenu Godpodarsku zonu… Barna se osvrnuo i na Godišnjak o aktivnostima i događajima u Vukovaru u godini na izmaku ističući da u njemu ipak nisu spomenuti svi najbitniji događaji u gradu.

–Nije spomenuto da je Tehnostan dobio zadnju opomenu i rokom da do 6 siječnja plate dugove za plin ili će gradski stanovi ostati bez grijanja. Nema niti redova ispred Caritasa, rasta nezaposlenosti, otkazivanjem ugovora o izgradnji termoelektrane na plin, činjenici da je Gospodarska zona više od sto dana u blokadi a da članovi NO dobijaju naknade za svoj rad.. Nema niti riječi o tome da je potvrđena optužnica protiv Željka Sabe kao okrivljenika i da su u tijeku još neki procesi, rekao je Barna koji je najavio i da će radi stalnih prozivki HDZ tužiti predsjednika vukovarskog SDP-a Gorana Bošnjaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije