Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ: Polemike o 6. prosinca dokazuju da je naša inicijativa bila dobra

U vrhu HDZ-a kažu kako bi se vladajući, da imaju dobre namjere, za izbore odlučili već u listopadu
26. kolovoza 2015. u 20:57 43 komentara 906 prikaza
Tomislav Karamarko
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

U HDZ-u drže da su polemike o tome bi li izbori nakon 6. prosinca bili neustavni, što tvrdi posebni savjetnik predsjednice Vladimir Šeks, dokaz da je inicijativa šefa stranke Tomislava Karamarka o tome da treba fiksirati datum parlamentarnih izbora bila opravdana. Taj je stav prenio glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka, a inicijativa te stranke ide u smjeru da se postigne konsenzus o tome da datum parlamentarnih izbora treba odrediti prije donošenja proračuna kako bi nova vlada mogla sastavljati najvažniji financijski dokument. Tako je Karamarko još prije rekao da će HDZ u Saboru pokrenuti inicijativu da za definiranje krajnjeg datuma za raspisivanje i održavanje parlamentarnih izbora.

Pritom HDZ želi postići konsenzus parlamentarnih stranaka. Inače, u vrhu HDZ-a kažu kako bi se vladajući, da imaju dobre namjere, za izbore odlučili već u listopadu. No već dulje vrijeme i u najvećoj oporbenoj stranci pretpostavljali su da će izbori biti negdje u studenom, kao što će na kraju otprilike i biti. I nakon što je HDZ obznanio svoju inicijativu o fiksiranju datuma izbora, doživio je napade, poput Šeksa, da su rokovi već definirani Ustavom, ali poanta priče bila je u datumu izbora prije donošenja proračuna. U HDZ-u drže da je najvažnije da nova vlada može samostalno donijeti proračun.     

>> Ako se do 6. studenoga ne raspusti Sabor, predsjednica će raspisati izbore

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • Laras:

    Izbori se moraju odrzati sto prije...

  • Sviraj_kraj:

    Otežu sa datumom izbora zato jer znate, nitko ne voli gubiti...pogotovo kad i sami znaju da hoce

  • Sviraj_kraj:

    Znaci bez obzira na datum Milanovic i SDP su bivsi, tu nema dvojbe...