Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fiksiranje datuma

HDZ: Polemike o 6. prosinca dokazuju da je naša inicijativa bila dobra

Tomislav Karamarko
Sanjin Strukic/Pixsell
26.08.2015.
u 20:57

U vrhu HDZ-a kažu kako bi se vladajući, da imaju dobre namjere, za izbore odlučili već u listopadu

U HDZ-u drže da su polemike o tome bi li izbori nakon 6. prosinca bili neustavni, što tvrdi posebni savjetnik predsjednice Vladimir Šeks, dokaz da je inicijativa šefa stranke Tomislava Karamarka o tome da treba fiksirati datum parlamentarnih izbora bila opravdana. Taj je stav prenio glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka, a inicijativa te stranke ide u smjeru da se postigne konsenzus o tome da datum parlamentarnih izbora treba odrediti prije donošenja proračuna kako bi nova vlada mogla sastavljati najvažniji financijski dokument. Tako je Karamarko još prije rekao da će HDZ u Saboru pokrenuti inicijativu da za definiranje krajnjeg datuma za raspisivanje i održavanje parlamentarnih izbora.

Pritom HDZ želi postići konsenzus parlamentarnih stranaka. Inače, u vrhu HDZ-a kažu kako bi se vladajući, da imaju dobre namjere, za izbore odlučili već u listopadu. No već dulje vrijeme i u najvećoj oporbenoj stranci pretpostavljali su da će izbori biti negdje u studenom, kao što će na kraju otprilike i biti. I nakon što je HDZ obznanio svoju inicijativu o fiksiranju datuma izbora, doživio je napade, poput Šeksa, da su rokovi već definirani Ustavom, ali poanta priče bila je u datumu izbora prije donošenja proračuna. U HDZ-u drže da je najvažnije da nova vlada može samostalno donijeti proračun.     

>> Ako se do 6. studenoga ne raspusti Sabor, predsjednica će raspisati izbore

Komentara 43

LA
Laras
21:26 26.08.2015.

Izbori se moraju odrzati sto prije...

SK
Sviraj_kraj
21:27 26.08.2015.

Otežu sa datumom izbora zato jer znate, nitko ne voli gubiti...pogotovo kad i sami znaju da hoce

SK
Sviraj_kraj
21:26 26.08.2015.

Znaci bez obzira na datum Milanovic i SDP su bivsi, tu nema dvojbe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije