Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi potez

HDZ pokrenuo razrješenje Kerumova šogora P. Sapunara

petroslav sapunar
Ivana Ivanović/Pixsell
15.09.2010.
u 17:34

- Postupak smo pokrenuli radi protupravnog postupanja, kršenja odredbi Statuta Županije i odluke o radnim tijelima, pojašnjava Kruno Peronja, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

HDZ Splitsko-dalmatinske županije i njegovi koalicijski partneri HSS i HSLS pokrenuli su postupak razrješenja predsjednika Županijske Skupštine prof. Petroslava Sapunara, člana Hrvatske građanske stranke splitskoga gradonačelnika Željka Keruma. Inače, Petroslav Sapunar suprug je Kerumove sestre.

- Postupak smo pokrenuli radi protupravnog postupanja, kršenja odredbi Statuta Županije i odluke o radnim tijelima, pojašnjava za Večernji list Kruno Peronja, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

Dodaje kako su mišljenja da će svi vijećnici kojima je "na duši" poštivanje zakona, Statuta i Poslovnika Županije podržati postupak razrješenja Petroslava Sapunara. To bi se moralo, kako Statut nalaže, dogoditi najkasnije u roku od 30 dana.

Inače, HDZ, HSLS i HSS imaju ukupno 19 vijećnika u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

Željko Kerum danas je novinarima kazao da će Sapunar sam podnijeti ostavku.

- To bi bio moralan čin, uzvraća Peronja.

Šef dalmatinskog HDZ-a dodaje kako je uobičajeno da mjesto predsjednika Skupštine pripada grupaciji koja ima većinu, a dva potpredsjednička mjesta strankama koje imaju manje mandata, odnosno oporbi.

- Raskinuli smo u Splitsko-dalmatinskoj županiji koaliciju s Kerumovom Hrvatskom građanskom strankom iz razloga što je naš koalicijski partner HGS više puta mijenjao odluke, a "čašu je prelilo" podržavanje prijedloga kluba vijećnika SDP-a kojim se razvlašćuje župan u Skupštinama društava u vlasništvu županije, naglašava Peronja.

Splitsko-dalmatinski župan "stari" je HDZ-ovac Ante Sanader.

Komentara 2

DU
Deleted user
11:40 16.09.2010.

A, jeli Ante pouzdan ka Ivo?

Avatar Nikica Velikovski
Nikica Velikovski
04:50 18.09.2010.

živla braććća Sann darre

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije