Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori

HDZ: Pobjede u Osijeku, Zadru i Otočcu potvrda su snage naše stranke

Andrej Plenković na izbornom Saboru Mladeži HDZ-a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/10
10.12.2018.
u 14:09

HDZ u priopćenju navodi kako je pobjeda njihove koalicije u Zadru bila očekivana, no trijumf u Osijeku, gdje su prvi put nastupili samostalno, pokazuje da s pravom mogu najaviti da će na idućim lokalnim izborima preuzeti odgovornost i za taj grad

HDZ je u ponedjeljak izrazio zadovoljstvo apsolutnom pobjedom na izborima za mjesnu samoupravu u gradovima Osijeku, Zadru i Otočcu ističući i da su prošlotjedni izbori za vijeća mjesnih odbora u Gradu Rijeci, na kojima je ta stranka osigurala 18 vijećničkih mandata više od SDP-a, dodatna potvrda da je HDZ daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj, od Dalmacije preko Kvarnera i Like do Slavonije.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je kako su tri jučerašnje velike pobjede, kao i ona prošle nedjelje u Rijeci, jasan dokaz da je HDZ na terenu i dalje najsnažnija i najorganiziranija stranka, s visoko motiviranim članicama i članovima, ali i da građani prepoznaju odgovornu i ozbiljnu politiku novog vodstva HDZ-a i postignuća Vlade, predvođene predsjednikom Andrejom Plenkovićem, ističe se u priopćenju HDZ-a.

"Četiri navedena izborna trijumfa, kao i istraživanja javnog mnijenja na nacionalnoj razini, zorno svjedoče da smo na dobrom putu, kojim ćemo i nastaviti. Slijede nove pobjede, a prvu očekujemo već na izborima za članove Europskog parlamenta u svibnju iduće godine", poručio je Jandroković.

Galerija - HDZ-ovci položili vijence na grob Franje Tuđmana

Andrej Plenković na izbornom Saboru Mladeži HDZ-a
1/14

HDZ u priopćenju navodi kako je pobjeda njihove koalicije u Zadru bila očekivana, no trijumf u Osijeku, gdje su prvi put nastupili samostalno, pokazuje da s pravom mogu najaviti da će na idućim lokalnim izborima preuzeti odgovornost i za taj grad, nakon što su vratili Osječko-baranjsku županiju poslije punih 12 godina.

HDZ izražava zadovoljstvo i apsolutnom pobjedom u Otočcu, gdje je osvojio 62 posto glasova, čime su na demantirana učestala podmetanja o "slabljenju" ili čak "raspadu" HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji.

>> Pogledajte kako su branitelji položili vijence Franji Tuđmanu

Komentara 7

Avatar Obama
Obama
15:09 10.12.2018.

ha ha ha ... u Zadru nitko nije ni znao da su izbori osim članova HDZ-a pa je zato i izlaznost bila oko 10%. Čekamo EU i Parlamentarne!!!!

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:28 10.12.2018.

Većina onih koji su se iselili nisu bili glasači kradezea...tako da u budućnosti očekujem još bolje rezultate na izborima sve dok kradezeovci ne ostanu sami u državi i ne osvoje 100 % na iz orima...

Avatar Bekrija
Bekrija
15:03 10.12.2018.

Potvrda vaše snage i hrvatske gluposti (neuke "raje") !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije