Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESLAGIVANJE

HDZ-ovka prešla Bandiću: U njegovoj je stranci veći naglasak na gospodarstvu

Mirjana Semenić
Foto: Branimir Bradarić
25.08.2015.
u 08:23

I dalje sam spremna za suradnju. Svemu što je za dobrobit grada ja svakako neću smetati, poručila je Mirjana Semenić Rutko

Od ovoga tjedna nedavno osnovana politička stranka zagrebačkog gradonačelnika Bandić Milan 365 – stranka rada i solidarnosti ima vijećnika u vukovarskom Gradskom vijeću. Mirjana Semenić Rutko, koja je do jučer bila vijećnica HDZ-a, postala je povjerenica Bandićeve stranke za Vukovar.

– Prešla sam u ovu stranku iz samo jedne želje, a to je nastojanje da što više pomognem u ekonomskom razvoju Vukovara. Vidim svakodnevno odlazak mladih i njihove djece, a grad ne može opstati na starim osobama i umirovljenicima. Budućnost grada i svih nas su zaposleni i gospodarstvo. Samo tako možemo opstati – kazala je M. Semenić Rutko. Na upit znači li to da HDZ, čija je članica bila do jučer, ne radi dovoljno na razvoju gospodarstva, odgovorila je kako Bandićeva stranka tome daje veći naglasak. Njezin je zadatak kao povjerenice da u dogledno vrijeme ustroji podružnicu i organizira stranačke izbore. Vukovarcima je poznata i kao liječnica u bolnici, s tim da je zadnjih godina vlasnica specijalističke ginekološke ordinacije. Sudionica je Domovinskog rata te predsjednica Udruge braniteljica. S prelaskom M. Semenić Rutko u novu stranku dolazi do dodatnog preslagivanja u Gradskom vijeću Vukovara, koje ima 21 člana. Koaliciji HDZ-HKS, naime, sad su za većinu potrebne još dvije ruke.

– I dalje sam spremna na svaku suradnju. Svemu što je za dobrobit Vukovara ja svakako neću smetati – istaknula je M. Semenić Rutko. U povodu ovoga slučaja oglasio se jučer i vukovarski HDZ, iz kojega su naveli da nisu toliko iznenađeni njezinim odlaskom koliko opravdanjem i razlozima. Istaknuli su i da će nastaviti stvarati uspješnu gospodarsku priču te kako će na temelju ostvarenih rezultata građani na kraju mandata odlučivati je li lokalna uprava ispunila svoje zadaće. U vrhu HDZ-a pak kažu da Bandić u Zagrebu ne može ojačati poziciju u odnosu na HDZ, pa to radi u Vukovaru.

>> Mirjana Semenić Rutko napustila HDZ i prešla u Bandićevu stranku

Komentara 5

Avatar kravata
kravata
08:29 25.08.2015.

Koliko je dobila od bandica ???

R0
R00kie
09:33 25.08.2015.

uhljebistan

Avatar comparator
comparator
09:43 25.08.2015.

Nadam se da će HDZ jednom shvatiti da se mora osloniti na radnike seljake i one koji nemaju posla radi komunističke klike koja je u gradovima zauzela oligarhijski princip upravljanja te poslove djeli ispod stola i sve to prikriveno zakonima koje je i sam HDZ prešutio. HDZ se mora boriti protib birokratske komunističke oligarhije koje je oličenje SDP. Napad svim sredstvima protiv bande ili Hrvatska nestaje. Braniterlji su stvorili Hrvatsku ali ju ne mogu održati bez osmišljene ekonomske politike na koju nemaju uticaja. Kao branitelj i domolub vidim jedinu prepreku napretku Hrvatske u birokratiziranoj državi i nadasve informativno blokiranosti javnosti. Narod je isključen iz zbivanja i ne dozvoljava mu se reći bilo što . Jaki mediji su u rukama jedne političke opcije koja je na žalost protiv promjena. Ovo što se događa u politici naoko izgleda kao prebjeg no možda je i revolt što me nebi iznenadilo. Gdje je taj zalet i jesu li političari na moro i namaču svoje ugojene guzice dok mi ostali čekamo njihovo kreveljenje u Saboru s nadom da se konačno može nešto pozitivno pokrenuti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije