Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament
Povratak na članak

HDZ-ovci u EP-u odbili glasati o rezoluciji koja tvrdi da Mađarska više nije demokracija

Karlo Ressler: HDZ dijeli zabrinutost, ali treba utvrditi sve činjenice i ne remetitii ravnotežu između institucija u EU. Picula: HDZ-ovci se razilaze sa svojom grupom pučana i dovode u pitanje vlastitu uvjerljivost

Komentari 46

ZE
Zeal
15:56 15.09.2022.

Hdz nije glasovao,jer ne smije. Kolakušić u Sinčić su protiv.

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
16:16 15.09.2022.

EU autokracija proglasava Madjarsku vladu autokracijom? Rugala se sova sjenici?

VL
5S
505.scrtom
16:43 15.09.2022.

eto ti ga na, samo još fali da će mađarsku proglasiti neprijateljskom zemljom i osovinom zla. to je već odnekud poznato haha

VL
FR
franjo
16:08 15.09.2022.

Vrana Vrani ne kopa oči.

VL
DU
Deleted user
16:26 15.09.2022.

EU sama sebe još dublje ukopava. Ovaj put podržavam hadezeovo odbijanje o glasanju za ovakav us..ni prijedlog. Mađarska nam je tradicionalno dobar susjed, mnogi iz pograničnih područja rade u Mađarskoj. U Pecsu pola stanovništva govori i hrvatski. Trebamo se zamjerati prijateljima?! Zbog činovnika u EU parlamentu koji su minimalno 1000 km odavde?!

VL
DU
Deleted user
17:57 15.09.2022.

PO čemu je Mađarska manje demokratska od drugih (Španjolske, Italije,Danske itd). Ako je Europa nezadovoljna sa izborom građana Mađarske onda su upitne demokracije u EU. Što će sada reći na pobjedu nacionalista u Švedskoj hoće li i za Švedsku tražitii isto kao za Mađarsku. Isto bi činili i s Poljskom ali ih hebe SAD koji je na strani Poljske. Iako nisam glasač HDZa podržavam njihovu odluku.

VL
HR
Hrvoje5
18:21 15.09.2022.

Eu se pod vodstvom usrule pretvorila u običnu fašističko nacističku huntu. Otvoreno tjeraju interese one prekooceanske "demokracije" a na štetu svih naroda europe koje predstavljaju. Doslovno su pljunuli na sve "vrijednosti" koje su prije zastupali,kao slobodu vlasništva, slobodu kretanja ljudi,rada,kapitala,itd.. Pokazali su pravo svoje masonerijsko i crno lice. Crno kao fašizam i sudbina europe u koju je guraju. Nemaju poštenja,integriteta, časti,ni dostojanstva. I najzadnja afrička država bi im mogla bit uzor u svakoj od ovih kategorija.

VL
Avatar Storm95.
Storm95.
16:54 15.09.2022.

Nije na EP da se "buni" nego na Mađarima. ...Pa kako su onda, i parlament i pučani, za proširenje unije na Srbiju, kad je tamo 10X gore nego u Mađarskoj, doslovno kopija ruskog modela Putinovlasti!?

VL
Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
15:36 15.09.2022.

S obzirom da je sada jasno da s Mađarima imaju tajni dogovor oko Ine razumljivo je da neće glasati protiv Orbana.

VL
DI
Diosiario
21:23 15.09.2022.

Ako na vlasti nije onaj koga odobrava Đorđe S. onda to nije demokracija, kažu robovi Đorđa S. Nema veze što su bili slobodni i pošteni izbori za razliku od zadnjih izbora u Americi ili Francvuskoj, nema veze što su izbori bili regularni a ne pokradeni za razliku od zadnjih izbora u Americi, ali onaj u Americi koji je pobjedio po Lukašenko-Putinovom poimanju demokracije, dakle pljačkom preko glasova iz staračkih domova koje furaju gomile mula, to je ipak demokracija, jer dementni incestuozni pedofil na čelu Amerike je osoba od povjerenja Đorđa S.

VL
Avatar Scheweningen
Scheweningen
17:47 15.09.2022.

Istina je da starim EU članicama idu na živce svi sa istoka a pogotovo oni kojima nemogu na daljinski upravljati. Maleni kao mi i SLO nemamo bas puno izbora , dok PL i HU imaju itekako. Naravno da nisu pustili istok u EU iz ljubavi nego iz ekonomskih i vojno politički razloga.

VL
MP
marinko.przolica
17:19 15.09.2022.

Uza svo financiranje iz EU te ostalih "demokratski" usmjerenih država, fondova, tajnih službi i sl. ujedinjena HU oporba do nogu potučena na izborima. Nadgledani od EU te nije bilo nepravilnosti... Stranka koja je na vlasti provodi politiku koju je promovirala u predizborima i za koju je na izborima izbirana. Nije li to bit i temelj demokracije? I sada netko biran u Njemačkoj, Belgiji ili Francuskoj ima prigovarati drugoj neovisnoj državi? I uspoređivati ga sada s Putinom. Pa Njemačka i Francuska politika izuzetne suradnje s Rusijom, ignoriranje i izrugivanje s Poljskom, USA i ostalim istočnim susjedima koji su na to upozoravali je dovela do situacije u kojoj se nalazimo... Pa idemo malo skrenuti pažnju s tih činjenica i baviti se kao HU "nedemokracijom"... Ovi dvoje se i dan danas ispod stola dogovaraju s Putinom i trguju ukrajinskim teritorijem, za mir odnosno daljnje privilegirane odnose s ruskim oligarsima i državnim tvrtkama na račun Poljske, baltičkih država i istoka Europe. Čisti imperijalizam... Ako Macron misli da Rusija treba toplu luku i pa neka im dadne Marsej... To je njihovo, nije ništa na Krimu ili u Ukrajini...

VL
XA
xaron
21:21 15.09.2022.

A ko je to izabrao Ursulu ?

VL
UG
ugroženi
17:27 15.09.2022.

Milanović im zabranio da opanjkavaju njegovog "prijatelja". A oni gordi i neovisni.

VL
DU
Deleted user
17:07 15.09.2022.

Ne znam kome ovo nije jasno?! HDZ je u Hrvatskoj na putu ka čiszoj autokraciji. Kako da glasuju protiv samih sebe odnosno uvjerenja da Plenki treba biti kao Orban. Jedina je razlika što je Orban državnik i zna se postavitii prema svakome u interesu Mađarske a Plenki je (za sada) najposlušniji premjer jedne države u Briselu.

VL
Avatar Cantor
Cantor
16:56 15.09.2022.

Znači ne-izabrani EU birokrati koji vladaju dekretima se pozivaju na demokraciju? Pretpostavljam da se tu može primijeniti ona narodna: tko će o čemu nego...

VL
TA
tabula
12:25 16.09.2022.

Skupila se u Bruxellesu grupa politokrata s kojom demos niti ima ikakve veze, niti ih je izabrao i sad ti hipokriti odlučuju koja zemlja je demokratska, a koja nije?!

VL
SP
silvano.pilar1
12:50 16.09.2022.

Ae, a kako da glasaju ZA ? Pa im Madjari vise ne bi dali apanazu, kao i KRADEZEU u HR. Ocito. A nas narod lud sto to dopusta.

VL
UD
Udbaš
16:42 15.09.2022.

Ova iskazana slabokrvnost jamči ugled u evropskoj politici a i očinsko odobravanje domaćeg demijurga. Da farma jaja nije opustošena bili bi možda i protiv...

VL
Avatar Idler
Idler
17:50 15.09.2022.

Ček malke, ček....pa "bela lala" Sinčić vam je bil proti...i to ni sporno 😖

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.