Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković:

Riječ je o poslovnoj odluci Ine kako bi bila učinkovitija

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/10
19.01.2018.
u 19:14

Dodao je kako Vlada nastavlja s procesom vezanim uz otkup MOL-ovih dionica u Ini i cjeloviti  pristup funkcioniranja Ine kao vertikalno integrirane kompanije, pri čemu računaju na Sisak i Rijeku.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u petak da se u odluci Ine o prekidu rada postrojenja FCC u sisačkoj Rafineriji radi o poslovnim odlukama kako bi ta naftna kompanija bila učinkovitija i istaknuo da Vlada nastavlja s procesom vezanim uz otkup MOL-ovih dionica u Ini.

"To je poznato već dugo vremena temeljem određenih studija koje je Ina naručivala. Riječ je o četrdesetak ljudi. Dakle, neke poslovne odluke koje Ina donosi da bi bila učinkovitija", rekao je Plenković novinarima nakon inicijalnog sastanka s predsjednicima HDZ-ovih odbora, upitan o prijedlogu organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak.

Dodao je kako Vlada nastavlja s procesom vezanim uz otkup MOL-ovih dionica u Ini i cjeloviti  pristup funkcioniranja Ine kao vertikalno integrirane kompanije, pri čemu računaju na Sisak i Rijeku.

Iz Ine su izvijestili da je pripremljen prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak, koji podrazumijeva prijevoz naftnih poluproizvoda između rafinerija Sisak i Rijeka i prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici ove godine.

Plenković je, upitan kada će ratificirati Istanbulsku konvenciju, ponovio kako je o tome u četvrtak ekstenzivno govorio na aktualnom satu u Hrvatskom saboru rekavši kako je nadležno ministarstvo za taj zakonski akt provelo javno savjetovanje te će uskoro biti upućena u javnu proceduru.

1/10

Predsjednik HDZ-a je, nakon inicijalnog sastanka s predsjednicima 21 stranačkog odbora, rekao da su posljednjim imenovanjima donekle osvježili sastav njihovih predsjednika napravivši "miks mladosti i iskustva". Istaknuo je kako nastavljaju s korisnim iskustvima koja su s odborima imali proteklih godina i napomenuo kako je velik broj ljudi, koji su u prošlosti vodili stranačke odbore, danas na dužnostima saborskih zastupnika, eurozastupnika ili su članovi Vlade.  

Potpredsjednik HDZ-a i koordinator rada stranačkih odbora Tomislav Čuljak rekao je da su izborom predsjednika odbora krenuli u finalizaciju reorganizacije odbora prilagodivši ih sadašnjem trenutku kada je stranka na vlasti. Istaknuo je kako su u njima napravili operativnija tijela u kojima će biti predsjedništvo odbora s manjim brojem ljudi.

Ključne riječi

Komentara 8

I1
ing-12345
19:52 19.01.2018.

INA-u su uništili Hrvati: Dragičević i njegov sponzori Mesić i Sanader. Dragićević je INA-u doveo do stečaja pa je jedino rješenje bilo prodaja njenog dijela MOL-u. A Sanader se je pobrinuo da taj udjel MOL-a postane večinski. Zato svi mimi građani RH trebamo šutjeti jer smo prave ovce koju naši političari strižu i muzu a mi samo blejimo i ne bunimo se. Da u Hrvatskoj ima svijesti kamo nas političari vode već davno bi se na tragu Bana jelačića skupilo 150.000 ljudi protestirajući protiv gospodarske politike takozvani hrvatskih političkih elita. No nema nikoga, žalosno.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
23:55 19.01.2018.

Da koji put ovaj koper pročita svoj komentar? Ako da, vjerojatno ne mora gledat filmove komedijaške tematike sadržani su u njegovim komentarima.

MA
marijaqwer
11:34 20.01.2018.

Plenković nastavlja sa procesom otkupa INA - e . Ovim tempom to će se ostvariti za 50 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije