Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava o HRT-u

HDZ o Milanovićevoj vlasti: Urednike su u staljinističkoj čistki maknuli s radnih mjesta

HRT
Foto: Robert Anić/PIXSELL
15.02.2016.
u 15:33

Iz HDZ-a poručuju da predsjednik SDP-a Zoran Milanović "zaboravlja da je prilikom svojeg dolaska na vlast za samo pet dana smijenio čak 40 urednika na javnoj televiziji".

"Kritiku rada javne televizije, čiji program odudara od javno izražene volje većine građana Republike Hrvatske, predsjednik SDP-a pokušava protumačiti kao pritisak na medije i ugrožavanje slobode izražavanja", stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka

Naglašava da predsjednik SDP-a Zoran Milanović "pritom zaboravlja da je prilikom svojeg dolaska na vlast za samo pet dana smijenio čak 40 urednika na javnoj televiziji".  "Da bi to mogao napraviti, tadašnja saborska većina pravim parlamentarnim nasiljem promijenila je i Zakon o HRT-u. Uvod u sve to bio je odlazak dijela novinara kod potpredsjednice Vlade Milanke Opačić. Zanimljivo je da su svi oni ubrzo postavljeni na urednička mjesta umjesto onih koji su u pravoj staljinističkoj čistki maknuti sa svojih radnih mjesta za samo pet dana", pišu iz HDZ-a. 

Program HRT-a trebao bi biti odraz temeljnih vrijednosti hrvatskog društva

Dodaju da bi program "javne televizije trebao bi biti odraz temeljnih vrijednosti hrvatskog društva, a HRT kao javni servis u skladu s europskim stečevinama profesionalna, pluralna i objektivna javna radio-televizija", a prema njihovu mišljenju HRT danas ne ispunjava tu svoju temeljnu zadaću.

"Stoga legitimnim smatramo pokretanje demokratske procedure kako bi se HRT oslobodio ralja politike  i vratio u sferu profesije i javnog dobra zbog kojeg ga građani Hrvatske i plaćaju", zaključuju iz HDZ-a.

"HRT je nas dosta derao"

Zoran Milanović jučer je kazao da misli kako HRT radi za HDZ, a sve je bio odgovor predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku koji je najavio da će smijeniti Gorana Radmana i donijeti novi Zakon o HRT-u". 

"HRT nas je dosta derao, i to je njegovo pravo. To je javni servis na koji sam imao puno prigovora, imam i sada, ali to je život – kao političar moraš trpjeti te udarce. Mislim da HRT radi za HDZ. Često radi poluprofesionalno, ali ne znači da bih tamo radio čistke. To su tipične HDZ-ovske divlje prijetnje, suprotstavit ćemo se tom utjerivanju straha u kosti", kazao je jučer Milanović. 

>>Zoran Milanović: Mislim da HRT radi za HDZ

>>'Radman mora otići jer je nekompetentan i prekršio je zakon!'

Komentara 133

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:39 15.02.2016.

Ukinite TV pretplatu i da vidite kako će te narod privuči na svoju stranu, 80kn za što? Da bi pljuvali po Predsjednici kolindi i njezinoj inagoraciji, u dnevniku vidiš samo greške Domoljubne , a SDP i Kukuriku je antifašistički Bog koji je došao u Hrvatsku da spasi narod od ustaša...Ukinite pretplatu pa neka žive kao Nova i RTL!!!

Avatar juricamesko
juricamesko
15:38 15.02.2016.

ne mora Hdz slijediti staljinističke metode Zorana Milanovića kad je HTV u pitanju.eto za promjenu uz Radmana vi smijenite samo 30 urednika u 15 dana.deset im ostavite.biti će dovoljno.

PR
prajdali1
15:38 15.02.2016.

Ma nema potrebe nešto Milanoviću i SDP-u pojašnjavati.Oni su prošlost,nadam se zauvijek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije