Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagađalo se

HDZ i službeno izbacio Jadranku Kosor iz stranke!

jadranka kosor
Foto: Iva Vidović/VLM
1/3
18.04.2013.
u 13:30

Jadranka Kosor najavila je da će najvjerojatnije oko 16 sati u Saboru održati konferenciju za medije na kojoj će se obratiti javnosti vezano za odluku Predsjedništva da od danas više ni službeno nije članica stranke kojoj je bila na čelu.

Jadranka Kosor službeno je izbačena iz HDZ-a, doznali su novinari okupljeni pred zgradom HDZ-a u kojoj se u 11 sati sastalo Predsjedništvo stranke kako bi donijelo odluku o izbacivanju bivše čelnice. Očekuju se i službene izjave na ovu temu. Jadranka  Kosor najavila je da će u popodnevnim satima, najvjerojatnije oko 16 sati, u Saboru održati konferenciju za medije na kojoj će se obratiti javnosti vezano za odluku Predsjedništva stranke da od danas više ni službeno nije članica stranke kojoj je bila na čelu.

>>Kosor izbačena iz HDZ-a: Nije mi lako, ali opraštam svima!

Nitko iz vrha stranke nije želio službeno komentirati odluku Predsjedništva HDZ-a o konačnom izbacivanju Jadranke Kosor i odbijanju njezine žalbe na odluku Visokog suda časti pa je to napravila glasnogovornica stranke Silvana Oruč Ivoš.

– Predsjedništvo je jednoglasno odbacilo priziv Jadranke Kosor na odluku Visokog časnog suda o njezinu bezuvjetnom izbacivanju – kratko je rekla te dodala kako na njezino predsjedničko mjesto u saborskom Odboru za mlade dolazi Darko Milinović.

Predsjedništvo je odbilo žalbe bivše šefice stranke, kojoj je bila na čelu od 4. srpnja 2009. do 20. svibnja prošle godine, te zaključilo da je svojim javnim istupima otprije dva mjeseca nanijela štetu stranci.

Podsjetimo, 1. ožujka Visoki sud časti HDZ-a odlučio je izbaciti Jadranku Kosor zbog njezinih javnih istupa u kojima se "protivila politici stranke i negativnim komentarima nanosila štetu HDZ-u". Stranački vrh Kosor je prigovorio i za nesudjelovanje u radu stranke, posebice Kluba zastupnika u Saboru, kojemu je bila članica.

>>Jadranka Kosor bit će isključena i ne primi li presudu

>>Jadranka Kosor: Čekam drugostupanjsku odluku

>>Od 'Kud Ivo, tud i ja' do izbacivanja iz Karamarkova HDZ-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije