Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ PRIMJEDBAMA

HDZ i SDP se dogovorili oko ustavnih sudaca

suci
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.06.2016.
u 20:26

SDP je imao primjedbe i na Mlakara i na Bagić, ali su očito odlučili popustiti kako bi se izbjegla ustavna kriza

HDZ i SDP su, kako neslužbeno doznajemo, u Saboru postigli dogovor oko prijedloga liste kandidata za deset ustavnih sudaca.

Nakon što je danas sjednica Odbora za Ustav po treći put u tjednu odgođena jer je HDZ, nakon već dogovorene liste imena, u posljednji tren Marija Jelušića zamijenio s Markom Babićem, konzultacije dvije najveće stranke su trajale cijeli popodne. Dogovoreno je, kako neslužbeno doznajemo, da ostaje raniji dogovor da svaka stranka predlaže pet kandidata. HDZ-ovi kandidati su ranije spomenuti Jelušić, Davorin Mlakar, Snježana Bagić, Miroslav Šumanović i Branko Brkić. SDP-ovi kandidati su, podsjetimo, Josip Leko, Ingrid Antičević Marinović, Lovorka Kušan, Rajko Mlinarić te Andrej Abramović.

SDP je imao primjedbe i na Mlakara i na Bagić, ali su očito odlučili popustiti kako bi se izbjegla ustavna kriza. Most pak ima primjedbe na izbor troje aktualnih političara na Ustavni sud, a smeta mu i afera koja se veže uz Snježanu Bagić. Zato to četvero neće dobiti njihov glas, dok preostalih šest kandidata planiraju podržati. Nova sjednica Odbora za Ustav sastat će se vjerojatno u petak, odnosno sutra u 10 ujutro kada bi konačno utvrđena lista kandidata trebala biti poslana Saboru na glasovanje.

>> Robert Podolnjak: Nije točno da je MOST tražio da netko iz naših redova bude među 10 ustavnih sudaca!

>> ‘Nemoralna ponuda’ HDZ-a odgodila izbor za Ustavni sud

Komentara 49

PA
patrizia
20:35 02.06.2016.

Kako nas prave budalama ljudi moji sve ih treba pomesti s lica zemlje!

Avatar mister.N@
mister.N@
20:34 02.06.2016.

jad i bijeda kriminalce za ustavne suce??? pa ima li ovaj moral granicu??? sram vas bilo... opet treba oslobadjat kriminalce poslije!!! FUJ

MY
mycropht
20:49 02.06.2016.

Prestrašno. Dakle, SDP i HDZ se mogu sasvim lijepo dogovoriti da ubace sumnjive likove u, ni manje ni više, Ustavni sud. Bitno je samo da se dogovore oko kvote. Lustracija je jedina opcija. Zabraniti bavljenje politikom svima koji su ikada bili u SDP-u ili HDZ-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije