Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA

HDZ: Grbinov istup otvoreni je pokušaj kontrole medija

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
12.10.2015.
u 19:18

"Pristup koji ostrašćeno zastupa Peđa Grbin grubi je pokušaj sužavanja demokracije i pluralizma"

– Današnji istup SDP-ovca Peđe Grbina otvoreni je pokušaj kontrole medija i izravnog utjecaja SDP-a na medijsko praćenje izbornog procesa – poručili su iz HDZ-a u priopćenju.

Podsjetimo, Grbin je danas rekao kako je SDP pristao na sučeljavanje jednog ministra i jednog HDZ-ovog pretendenta za ministra na Novoj TV, ali da je HDZ od takve vrste sučeljavanja odustao.

– Izbori su demokratski postupak u kojem se stranke natječu za naklonost birača, u kojem oporbene stranke nude programe i rješenja ne bi li upozorile na propuste dosadašnje vlasti. Pristup koji ostrašćeno zastupa Peđa Grbin grubi je pokušaj sužavanja demokracije i pluralizma. Štoviše, u njemu ne samo da nema prostora za stranke izvan dvije velike koalicije, nego nema prostora ni za jednu drugu stranku unutar tih koalicija. HDZ je na dan raspisivanja izbora pozvao sve stranke na sučeljavanje programa, odnosno na sučeljavanje timova. Redovito nastupamo u medijima koji imaju takav pristup i veselimo se suradnji sa svim medijima koji su spremni širiti prostor demokraciji i pluralizmu – priopćili su iz HDZ-a.

>> HDZ je ipak odbio i sučeljavanje timova

Komentara 64

MR
mreza
19:49 12.10.2015.

Drug Peđa zaprijetio predsjednici "ne smiješ povjeriti sastavljenje nove Vlade stranci koja dobije najviše glasova" ! Što je sad ovo?

LU
ludvig989
20:06 12.10.2015.

Grbin se našao da prigovara predsjednici, pa čovjek si zaista puno dopusta...

Avatar Zizou10
Zizou10
19:44 12.10.2015.

njemu se obrazi mogu vidjeti s leđa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije