Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEĐA GRBIN

'HDZ bi zakon kojim bi se kažnjavalo nas koji za ustaše kažemo da su zločinci'

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.05.2020.
u 16:23

Raguž se ranije očitao iznoseći stajalište Kluba HDZ-a povodom mise zadušnice za žrtve Bleiburga i Krućnog puta koju će služiti u sarajevskoj katedrali kardinal Vinko Puljić koja je izazvala žestoke osude u bosansko-hercegovačkoj javnosti.

Saborski zastupnik HDZ-a Željko Raguž smatra kako bi buduća hrvatska Vlada trebala pokrenuti proceduru donošenja zakona kojim bi se, kako je kazao, spriječilo pojedince da u javnom životu optužuju Hrvate za fašizam. 

- Treba pokrenuti proceduru za donošenje zakona o negiranju počinjenog genocida nad hrvatskim narodnom 1945. na Bleiburškom polju, diljem Slovenije i Republike Hrvatske - kazao je Raguž.

Na njegov prijedlog reagirao je SDP-ov Peđa Grbin koji je najavu takvog zakona nazvao „mračnom budućnost kojoj HDZ prijeti građanima Hrvatske po uzoru na stranku Fidesz u Mađarskoj”.

- HDZ najavljuje donošenje zakona kojim će sve nas koji za ustaše kažemo da su ratni zločinci i da su na Bleiburgu bile upravo te ustaše ratni zločinci predviđati kažnjavanje, to je izborni program HDZ-a kojim planira ići u izbore 2020. godine. Tome moramo reći jedno odlučno ne, kazao je Grbin.

Podsjećamo, Raguž se ranije očitao iznoseći stajalište Kluba HDZ-a povodom mise zadušnice za žrtve Bleiburga i Krućnog puta koju će služiti u sarajevskoj katedrali kardinal Vinko Puljić koja je izazvala žestoke osude u bosansko-hercegovačkoj javnosti. 

- Zajedno s Hrvatima u BiH i Republika Hrvatska je izložena diskreditaciji od predstavnika političkog, kulturnog i vjerskog života Bošnjaka i Srba u BiH, a povod je najavljena misa u sarajevskoj katedrali”, rekao je Raguž iznoseći stajalište Kluba HDZ-a.

- Traži se od Katoličke crkve da se otkaže misa zbog tobože veličanja ustaškog režima, no to nije razlog, razlog je pokušaj da se i ovaj povod iskoristi za diskreditaciju hrvatskog naroda u BiH kako bi se nastavilo s njegovim dekonstituiranjem”, upozorio  je. 


 

Komentara 19

Avatar Pavel ic
Pavel ic
16:38 14.05.2020.

Zato je vas drug Tito 4 zlocinac i to puno ispred poglavnika n ljestvici.neznam o cemu pricas kad je Europa osudila komunizam i izjednscila ga sa fasizmom.

DU
Deleted user
16:33 14.05.2020.

"Bili bi ljevicari"..... babe bi rekle : ..." neda im vrag mira ... nikak da se pomire za nasom slobodnom Hrvatskom"...

ME
medvedgrad
16:58 14.05.2020.

Partizani nisu zločinci?! Šestine, Sljeme, zemlja grofa Kulnera,... samo su u Zagrebu pobili 10 000 nevinih ljudi. Ustase su po tom prema njima male mace.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije