Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj grada

HDSSB: Vukovar je sjedište županije samo na papiru

slavica
Goran Ferbezar/PIXSELL
27.01.2015.
u 13:33

Pitam se kada će doći vrijeme da se sve te institucije i uprave vrate u Vukovar, navodi Jelinić

Iako je još 1992. godine, imenovan kao središnje mjesto Vukovarsko – srijemske županije to je samo na papiru.  

-  Od mirne reintegracije ništa se ne događa po pitanju razvoja grada Vukovara kao administrativnog i institucionalnog središta županije. Sve županijske tvrtke, ustanove i javna poduzeća, te županijski područni uredi državnih zavoda i uprava odvučeni su isključivo političkom voljom iz Vukovara u Vinkovce. Ne postoji niti malo poštovanja prema Vukovaru kao sjedištu Vukovarsko-srijemske županije pa se i sjednice Županijske skupštine redovno već godinama održavaju van Vukovara (osim one prve konstituirajuće  za javnost vrlo zanimljive sjednice…), kaže predsjednica vukovarske podružnice HDSSB Slavica Jelinić koja je i vijećnica u Gradskom vijeću Vukovara.

Podsjeća kako je još 1745. godine Vukovar bio sjedište Srijemske županije ali i da je tada, za razliku od danas, bio obrtničko, kulturno i upravno sjedište gdje su radili brojni upravni uredi, održavale županijske skupštine… Jelinić se osvrnula i na upravljanje samim Vukovarom u zadnjih šest mjeseci, od kako su novi gradonačelnik i njegovi suradnici preuzeli vlast, te postavila pitanje: „Hoće li se u Vukovaru početi raditi ili ne?“.

- Gospodarskih projekata koji bi pridonijeli razvitku grada i zapošljavanju nema. HDSSB je predlagao da se razmotri način izgradnje hladnjače, klaonice i provođenja drugih projekata međutim interesa za iste gradska vlast nije pokazala. Očito da nema niti interesa da se Vukovaru vrati sjedište Policijske uprave Vukovarsko-srijemske županije, područni ured Zavoda za zdravstveno osiguranje, Županijska uprava za ceste, Zavod za hitnu medicinsku pomoć Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske šume i sve druge uprave koje se nalaze u Vinkovcima. Pitam se kada će doći vrijeme da se sve te institucije i uprave vrate u Vukovar, navodi Jelinić

>> Umjesto pet sada sedam Upravnih odjela i Služba za unutarnju reviziju

Ključne riječi

Komentara 6

IS
istinajejedna
19:59 27.01.2015.

Kao građanin Vukovara,slažem se da Vukovar zaslužuje ono što mu pripada i da je u nekim stvarima centar županije samo na papiru.Ali radi istine,Vukovar je danas ovdje radi odnosa države otkad je SDP preuzeo vlast i otkad su za doba bivšeg gradonačelnika,otišla carinska uprava,ugasila željeznica Vukovar-Zagreb,otišla uprava pošte,deseci stranih investitora,a zahvaljujući HNS-u i ministru Vrdoljaku termoelektrana otišla za Osijek,a tvornica Borovo žila kucavica grada u predstečajnu nagodbu.Za vrijeme vlasti SDP-a niti jedno radno i proizvodno mjesto nije otvoreno u gradu Vukovaru,a grad je postao grad iseljavanja mladih.Ono što se vidi u proteklih 6 mjeseci,otkad je Penava preuzeo grad,da pokušava konkretnim i velikm koracima ispravljati stvari i stvoriti budućnost u Vukovaru,to možemo vidjeti i kroz razne vijesti na Vecernjem,od davanja bespovratnih sredstava poduzetnicima i malim obrtnicima,stvaranja jamstvenog fonda za poduzetnike,davanja poslovnih prostora u vlasništvu grada za 1 kunu,potpisivanja milijunskih ugovora za Poduzetnički inkubator Vukovar,za infrastrukturu i investicije,snižavanje cijene zemljišta u Gospodarskoj zoni Vukovar i dolazak novih investitora.,..itd.,mislim da je ovo prvih 6 mjeseci svijetla za Vukovar,nakon dugog niza godina mraka i da će to vrijeme uskoro i pokazati.,volim Vukovar <3

MF
Mc.frajer
20:07 27.01.2015.

Gospodju Jelinic taj "problem" nije zanimao u vrijeme SDP-ove garniture kada joj je mnogo toga iz ovoga članka pogodovalo, a sada očekuje da novi gradonačelnik u 6mj ostvari ono sto gosp (ako ga se tako moze nazvati) Sabo nije sve ove godine..

PS
posteni-srbin
22:12 27.01.2015.

Verujem da će Vukovar sa Penovom na čelu dobiti ono što ga sleduje... Ivan je pravi momak i radi za sve vukovarce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije