Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlučili su

HDSSB o svojoj odluci za izbore: 'Borba se vodila između četiri kandidata'

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/6
12.10.2019.
u 12:02

Nakon dva sata pregovora, odlučili su da neće podržati niti jednog kandidata.

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš nakon glavnog odbora priopćio je planove koji se tiču nadolazećih predsjedničkih izbora.

- Sada kada je manje više sve poznato što se tiče potencijalnih kandidata koji će se natjecati na nadolazećim izborima, sazrijelo je vrijeme da i HDSSB zauzme svoj stav. Nakon opširne rasprave na glavnom odboru koji je trajao oko dva sata iskristaliziralo se to da HDSSB ne podrži niti jednog kandidata jer iz rasprave na glavnom odboru zaključilo se jasno da postoje različita mišljenja unutar članova glavnog odbora - objasnio je Glavaš ishod.

U svome obraćanju za medije rekao je da se borba vodila između četiri kandidata - Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića, Miroslava Škoru te Antu Đapića. To su kandidati oko kojih se raspravljalo, no unatoč svemu do dogovora ipak nisu došli.

- Mi smo jednostavno zaključili da, s obzirom na to da mi nemamo svog kandidata na predsjedničkim izborima i ne sudjelujemo u izborima, zauzmemo stav identičan onom koji smo zauzeli za vrijeme održavanja europarlamentarnih izbora. HDSSB kao stranka ne staje iza nijednog kandidata - poručio je Glavaš i pozvao njihove glasače da sami odluče hoće li pristupiti izborima.

Nije, pak, htio otkriti svoga favorita, no javno će se opredijeliti, najavio je, u drugom izbornom krugu.

Glavaš je kao predsjednik stranke, naveo je, dobio potporu Glavnog odbora za protekli rad i participaciju u vladajućoj većini u Saboru, kao i za odrađivanje posljednje godine mandata u ovom aprlamentarnom sazivu, "do redovnih ili prijevremenih izbora". Najavio je i kako će HDSSB na idućim lokalnim izborima imati svog kandidata za osječkog gradonačelnika te župana.

Komentara 4

MS
mala_sova
12:54 12.10.2019.

HDSSB ima samo jednog člana i nema niti jednog birača, pa je stoga nejasno o čemu je taj jedan član sam sa sobom satima raspravljao, i koje je birače pozvao da sami odluče hoće li pristupiti izborima (osim samog sebe).

Avatar Forest Trump
Forest Trump
17:36 12.10.2019.

Podrška đapuću ???!!!! i vi ste o tome ozbiljno raspravljali ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije