Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDSSB o svojoj odluci za izbore: 'Borba se vodila između četiri kandidata'

Nakon dva sata pregovora, odlučili su da neće podržati niti jednog kandidata.
12. listopada 2019. u 12:02 4 komentara 569 prikaza
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš nakon glavnog odbora priopćio je planove koji se tiču nadolazećih predsjedničkih izbora.

STAVOVI 9 KANDIDATA Karabatić: Zabranila bih pobačaj, osim ako se radi o brutalnom silovanju, MB: Bog mi se javio u snu

- Sada kada je manje više sve poznato što se tiče potencijalnih kandidata koji će se natjecati na nadolazećim izborima, sazrijelo je vrijeme da i HDSSB zauzme svoj stav. Nakon opširne rasprave na glavnom odboru koji je trajao oko dva sata iskristaliziralo se to da HDSSB ne podrži niti jednog kandidata jer iz rasprave na glavnom odboru zaključilo se jasno da postoje različita mišljenja unutar članova glavnog odbora - objasnio je Glavaš ishod.

U svome obraćanju za medije rekao je da se borba vodila između četiri kandidata - Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića, Miroslava Škoru te Antu Đapića. To su kandidati oko kojih se raspravljalo, no unatoč svemu do dogovora ipak nisu došli.

Stevo Culej, Željko Glasnović i Anto Đakić IGRA ZA HRVATSKO PRIJESTOLJE Radikalna desnica – mogu li žrtve HDZ-ova ‘skretanja’ odlučiti izbore?!

- Mi smo jednostavno zaključili da, s obzirom na to da mi nemamo svog kandidata na predsjedničkim izborima i ne sudjelujemo u izborima, zauzmemo stav identičan onom koji smo zauzeli za vrijeme održavanja europarlamentarnih izbora. HDSSB kao stranka ne staje iza nijednog kandidata - poručio je Glavaš i pozvao njihove glasače da sami odluče hoće li pristupiti izborima.

Nije, pak, htio otkriti svoga favorita, no javno će se opredijeliti, najavio je, u drugom izbornom krugu.

Glavaš je kao predsjednik stranke, naveo je, dobio potporu Glavnog odbora za protekli rad i participaciju u vladajućoj većini u Saboru, kao i za odrađivanje posljednje godine mandata u ovom aprlamentarnom sazivu, "do redovnih ili prijevremenih izbora". Najavio je i kako će HDSSB na idućim lokalnim izborima imati svog kandidata za osječkog gradonačelnika te župana.

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
  • mala_sova:

    HDSSB ima samo jednog člana i nema niti jednog birača, pa je stoga nejasno o čemu je taj jedan član sam sa sobom satima raspravljao, i koje je birače pozvao da sami odluče hoće li pristupiti izborima (osim samog sebe).

  • Avatar revizionist
    revizionist:

    Podrška đapuću ???!!!! i vi ste o tome ozbiljno raspravljali ?????