Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priključenje će biti formalno za 2 mjeseca

Hasanbegovićeva stranka ujedinjuje se s Domovinskim pokretom

Zlatko Hasanbegović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
05.09.2021.
u 16:34

Mi smo nakon izbora započeli proces stranačko-političkog ujedinjenja koje se sada nastavlja i ide u tom smjeru, kaže Hasanbegović

Nakon iznenadne i mnogima neočekivane ostavke Miroslava Škore uslijedilo je nužno pregrupiranje na političkoj desnici, poglavito u Domovinskom pokretu. Toj će se stranci, uskoro i formalno, priključiti dr. Zlatko Hasanbegović i njegov Blok za Hrvatsku, što nam je u razgovoru i potvrdio.

– Mi smo nakon izbora započeli proces stranačko-političkog ujedinjenja koje se sada nastavlja i ide u tom smjeru. U iduća dva mjeseca moraju se održati sabori dviju stranaka, mijenjati statutarne odredbe i slično, no to su sada tek tehnička pitanja. Uostalom, ja u političkom životu ionako djelujem na toj platformi kao potpredsjednik saborskog kluba Domovinskog pokreta – kaže Hasanbegović, kojeg pitamo zašto se nakon Škorine ostavke posljednjih tjedana, kao viđeniji nositelj desnih politika, nije izjašnjavao u medijima na tu temu.

– Bio sam na odmoru. Ali, u konačnici, nisam bio ni uključen u to, gospodin Škoro iznio je svoje razloge za povlačenje i ja sam to prihvatio, a o svemu što se dalje događalo vezano uz Domovinski pokret ne mogu ništa reći osim da mi je zbog toga žao – kazao nam je Zlatko Hasanbegović koji činom ujedinjenja s DP-om šalje poruku da itekako vidi budućnost za tu stranku.

– Riječ je o povlačenju dva zastupnika, dok su tri četvrtine kluba ostale tu gdje jesu i osobno tu ne vidim nikakvu podjelu. Ljudi koji sada vode DP i dosad su obnašali te dužnosti, nisu to novi ljudi. To je politička opcija okupljena oko ideje i političkog cilja i u tom smjeru će se nastaviti djelovanje – zaključio je Hasanbegović.

Komentara 19

LL
lijepa_li si
17:24 05.09.2021.

korak po korak. kad tad će doći trenutak ujedinjenja sveg što hrvatski promišlja, što za hrvatsku živi.

AP
ApostolX
16:51 05.09.2021.

Ujedinjena desnica bi bila Sveta voda za Sotoniste.Vrisak im ne bi silazio s lica.

DO
Doktoruma
13:44 08.09.2021.

Samo desno. Bravo Škoro. Kad vas se skupi 20% u Saboru, onda u koaliciju sa HDZ om.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije