Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hasanbegović: Ne vidim razloga da HSP AS ne ostane u političkom savezu s HDZ-om

Odgovarajući na novinarske upite o tome je li moguća koalicija HDZ-a i Mosta, Hasanbegović je odgovorio kako je zagovornik takvog rješenja.
10. srpnja 2016. u 13:49 39 komentara 1407 prikaza
Zlatko Hasanbegović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministar kulture i član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović rekao je u Dubrovniku kako je veliki zagovornik dugoročne suradnje s Mostom, te kako HDZ u koaliciji treba zadržati HSP dr. Ante Starčević, pri čemu ne smije dopustiti medijima da mu kreiraju stranačku politiku.

Odgovarajući na novinarske upite o tome je li moguća koalicija HDZ-a i Mosta, Hasanbegović je odgovorio kako je zagovornik takvog rješenja.

 "Koalicija je moguća, ona je strateška i ona je jedina moguća. Svi znaju da sam kao ministar surađivao s kolegama iz Mosta i da sam načelno veliki zagovornik koalicije HDZ-a i Mosta, ne kao privremenog rješenja, već kao dugoročnog strateškog političkog partnerstva za buduće godine", istaknuo je.

Zlatko Hasanbegović stručna pomoć Zlatko Hasanbegović imenovao je nove članove Kulturnog vijeća!

Upitan treba li HDZ u koaliciji zadržati HSP AS te smatra li da je ta stranka donijela više štete ili koristi HDZ-u, Hasanbegović je ustvrdio kako ne vidi razloga da HSP AS ne ostane u političkom savezu s HDZ-om.

 "Nema razloga da HSP AS ne bude uz HDZ. Riječ je o stranci koja je odano surađivala u Domoljubnoj koaliciji i ne vidim razloga, posebice zbog te jedne pravaške dimenzije da HSP AS ne ostane u jednoj vrsti političkog saveza s HDZ-om. Na koji način i u kojim izbornim jedinicama, to tek treba dogovoriti. Ta stranka je donijela korist HDZ-u, ona pokriva nama blisko biračko tijelo i HDZ se u svojoj politici mora usmjeravati prema svojim biračima i ne dopustiti da politiku stranke kreiraju bilo mediji, bilo politički lobiji koji na nijedan način nisu povezani s HDZ-om", poručio je.

>>Hasanbegović objasnio zašto se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
  • suncesmokvemaslina:

    Hasanbegoviću žao će mi biti ako ne budeš ministar kulture.Podrška svih iz moje obitelji... ako novinari pišu da je HSP donio više štete ne mora to biti istina

  • Nikola Turajlić-jaružalo:

    Samorazumljivo da HDZ i HSP trebaju ostati u izbornoj koaliciji, jer imaju isti korjen, te prednike iz nedavne prošlosti. Udruženi sa pravašima i hrvatskim cvijećem HDZ je dobitna kombinacija za vjerodomoljube i pravovjerni narod.

  • yes_no:

    prvi puta mislim da dr. hasanbegović ima pogrešno mišljenje o inima. nisu oni ni za kukuruz brati, kamoli nešto drugo. no, gledajući kako partija sdp-hns prima odnosno uključuje u savez ideološki isključive stranke, i ovo se svodi na trgovinu. i ... prikaži još! opet mu zamjeram pa nek ide k vragu iako ga cijenim kao čovjeka koji je jedini uistinu napravio reforme od svršetka domovinskog rata a koje su pozitivne po rh.