Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagovornik suradnje s Mostom

Hasanbegović: Ne vidim razloga da HSP AS ne ostane u političkom savezu s HDZ-om

Zlatko Hasanbegović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
10.07.2016.
u 13:49

Odgovarajući na novinarske upite o tome je li moguća koalicija HDZ-a i Mosta, Hasanbegović je odgovorio kako je zagovornik takvog rješenja.

Ministar kulture i član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović rekao je u Dubrovniku kako je veliki zagovornik dugoročne suradnje s Mostom, te kako HDZ u koaliciji treba zadržati HSP dr. Ante Starčević, pri čemu ne smije dopustiti medijima da mu kreiraju stranačku politiku.

Odgovarajući na novinarske upite o tome je li moguća koalicija HDZ-a i Mosta, Hasanbegović je odgovorio kako je zagovornik takvog rješenja.

 "Koalicija je moguća, ona je strateška i ona je jedina moguća. Svi znaju da sam kao ministar surađivao s kolegama iz Mosta i da sam načelno veliki zagovornik koalicije HDZ-a i Mosta, ne kao privremenog rješenja, već kao dugoročnog strateškog političkog partnerstva za buduće godine", istaknuo je.

Upitan treba li HDZ u koaliciji zadržati HSP AS te smatra li da je ta stranka donijela više štete ili koristi HDZ-u, Hasanbegović je ustvrdio kako ne vidi razloga da HSP AS ne ostane u političkom savezu s HDZ-om.

 "Nema razloga da HSP AS ne bude uz HDZ. Riječ je o stranci koja je odano surađivala u Domoljubnoj koaliciji i ne vidim razloga, posebice zbog te jedne pravaške dimenzije da HSP AS ne ostane u jednoj vrsti političkog saveza s HDZ-om. Na koji način i u kojim izbornim jedinicama, to tek treba dogovoriti. Ta stranka je donijela korist HDZ-u, ona pokriva nama blisko biračko tijelo i HDZ se u svojoj politici mora usmjeravati prema svojim biračima i ne dopustiti da politiku stranke kreiraju bilo mediji, bilo politički lobiji koji na nijedan način nisu povezani s HDZ-om", poručio je.

>>Hasanbegović objasnio zašto se neće kandidirati za predsjednika HDZ-a

Komentara 39

SU
suncesmokvemaslina
14:15 10.07.2016.

Hasanbegoviću žao će mi biti ako ne budeš ministar kulture.Podrška svih iz moje obitelji... ako novinari pišu da je HSP donio više štete ne mora to biti istina

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
16:49 10.07.2016.

Samorazumljivo da HDZ i HSP trebaju ostati u izbornoj koaliciji, jer imaju isti korjen, te prednike iz nedavne prošlosti. Udruženi sa pravašima i hrvatskim cvijećem HDZ je dobitna kombinacija za vjerodomoljube i pravovjerni narod.

YN
yes_no
15:56 10.07.2016.

prvi puta mislim da dr. hasanbegović ima pogrešno mišljenje o inima. nisu oni ni za kukuruz brati, kamoli nešto drugo. no, gledajući kako partija sdp-hns prima odnosno uključuje u savez ideološki isključive stranke, i ovo se svodi na trgovinu. i opet mu zamjeram pa nek ide k vragu iako ga cijenim kao čovjeka koji je jedini uistinu napravio reforme od svršetka domovinskog rata a koje su pozitivne po rh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije