Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO SVOJE TROJE DJECE

Harald Kopitz počinio samoubojstvo u zatvoru u Lepoglavi: Preminuo u vozilu Hitne pomoći

Foto: Žarko Bašić/Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
25.10.2022.
u 22:22

Uprava za zatvorski sustav i probaciju provest će izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena, izvijestilo je Ministarstvo pravosuđa

Austrijanac Harald Kopitz (57) počinio je danas oko 17 sati samoubojstvo u Kaznionici u Lepoglavi, gdje je bio na odsluženju kazne zatvora zbog ubojstva troje svoje djece.

Preminuo je vozilu Hitne pomoći koju su pozvali službenici Kaznionice.

- U ovom trenutku okolnosti se još uvijek utvrđuju. Kaznionica u Lepoglavi o svemu je obavijestila nadležna tijela. Uprava za zatvorski sustav i probaciju provest će izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena – oglasilo se Ministarstvo pravosuđa.

Prema nepotvrđenim informacijama, Kopitz se izrezao po rukama i nogama, iskoristivši trenutak kad nije bio pod nadzorom. 

Osuđen 50 godina nepravomoćno

Podsjetimo, u lipnju ove godine Kopitz je nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora zbog teških ubojstava svoje troje maloljetne djece 24. rujna prošle godine. Osuđen je u ekspresnom postupku jer mu je suđenje okončano istoga dana kada je i započelo na zagrebačkom Županijskom sudu, a samo suđenje bilo je zatvoreno za javnost.

Teretilo ga se za ubojstvo djece, a u optužnici stoji kako im je dao kakao u kojem je bilo najmanje 30 tableta diazepama. Za svako ubojstvo je dobio 27 godina zatvora, što je u zbroju maksimalnih 50 godina zatvora. Kopitz je priznao krivnju, no i sama sutkinja pojasnila je u lipnju kako je to učinio tek nakon što su mu fiksirani svi tragovi.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Vještački nalaz pokazao je smanjenu ubrojivost Kopitza u vrijeme ubojstava, a vještak je naveo i kako je patio od narcističkog poremećaja ličnosti.

- To što ste ostali bez novca nije mogao biti razlog da oduzmete tri mlada života. Pored iznimno skupe boce šampanjaca na stolu ste ostavili oproštajnu poruku. No ta poruka ostavljena pored iznimno skupe boce dokazuje da su vam materijalne vrijednosti bile važnije od života djece. Kao majci i sucu neshvatljivo mi je da ste vašu djecu lišili života u trenutku kad se vama više nije živjelo jer ste ostali bez materijalnih dobara na koje ste bili navikli - kazala je tada sutkinja u objavi presude.

>> VIDEO Austrijanac Kopitz dobio 50 godina zatvora zbog ubojstva svoje troje djece

Komentara 16

BE
Berri
19:21 25.10.2022.

Ovo je najbolje rješenje za Hrvatsku jer svaki dan u zatvoru je porezne obveznike stajao 600 kuna.

Avatar southman
southman
19:23 25.10.2022.

Vtag došao po svoje !

BE
Berri
19:24 25.10.2022.

Ovo je odlična vijest. Vjerujem da nitko neće suzu pustiti, a ministar financija Primorac trlja ruke jer će 200 000 kn ostati u blagajni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije