Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski stav

Hamas je oslobodio taoca s ruskim državljanstvom kao znak zahvale

Palestinian Islamist group Hamas releases hostages
Foto: AL-QASSAM BRIGADES, MILITARY WIN
26.11.2023.
u 18:03

Hamas je u nedjelju objavio da je iz Gaze pustio taoca s ruskim državljanstvom te dodao da je taj potez napravljen jer Hamas cijeni stajalište Moskve o izraelsko-palestinskom pitanju.

Hamas je objavio da je ta osoba ruskog državljanstva predana Međunarodnom odboru Crvenog križa. Nije sasvim jasno ima li taj potez veze s dogovorom između Izraela i Hamasa od petka o četverodnevnom prekidu vatre i oslobađanju talaca i zarobljenika. Sukladno uvjetima koja se odnose na četverodnevno primirje, Hamas bi trebao osloboditi 50 talaca, a zauzvrat bi Izraelci iz svojih zatvora trebali pustili 150 palestinskih zatvorenika, među kojima su žene i tinejdžeri.

Egipat je u nedjelju dobio popis s imenima Izraelaca i Palestinaca čije je oslobađanje planirano tijekom dana u sklopu primirja između Hamasa i Izraela. 

POVEZANI ČLANCI:

"Egipatske vlasti danas su dobile popis s imenima zatočenika iz Gaze, među kojima je 13 Izraelaca i popis s imenima Palestinaca koji bi trebali biti oslobođeni iz izraelskih zatvora na kojemu ih je 39. Oni bi danas trebali biti razmijenjeni”, objavila je u priopćenju Diaa Rashwan, čelnica egipatske Državne informativne službe. Radi se o trećoj skupini koja će biti razmijenjena u skladu sa sporazumom o prekidu vatre postignutom uz posredovanje Egipta i Katra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije