Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRŠILI IZBORNU ŠUTNJU

HAKOM će znati tko je građanima slao promidžbene SMS-ove

poruke
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
08.11.2015.
u 13:39

Više građana požalilo se povjerenstvu da na svoje mobitele dobivaju poruke koje krše pravila izborne šutnje

Državno izborno povjerenstvo (DIP) poručilo je kako je Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM) proslijedilo pregled brojeva koje su mu dojavili građani, a sa kojih su im upućene promidžbene SMS poruke.

DIP je to učinio kako bi HAKOM u okviru svojih nadležnosti poduzeo mjere u svrhu utvrđivanja korisnika tih brojeva, te njihova blokiranja, kako bi se onemogućilo daljnje uznemiravanje birača slanjem SMS promidžbenih poruka.

Povjerenstvu se na dan izbora za Hrvatski sabor više građana požalilo da dobivaju SMS poruke s pozitivnim ili negativnim sadržajem u odnosu na određene izborne sudionike te su takve poruke ocijenili kršenjem izborne šutnje

Povjerenstvo podsjeća da je za izborne šutnje, koja je na snazi u subotu i nedjelju do 19 sati, zabranjena svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i prethodnih, neslužbenih rezultata izbora. Zabranjeno je i objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela. 

>> GONG: Pojačani, ali očekivani broj dojava građana o nepravilnostima

Komentara 9

Avatar imotska115
imotska115
14:06 08.11.2015.

Gradani izmedu sebe imaju pravo razgovarat i slat SMS do zadnje minute za koga ce glasat, a ne politicari specijalno oni koji su na listama.

BA
barovka777
15:08 08.11.2015.

Dosta mi je hravtske i bilo koje šutnje! Rješenja se traže i razgovorom, a ne šutnjom.

Avatar ARENA
ARENA
14:51 08.11.2015.

I....koje su posljedice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije