Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arbitraža

Hajduković: Od početka smo tvrdili da Sud EU nije nadležan u sporu sa Slovenijom

Domagoj Hajduković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.12.2019.
u 13:59

Ovo je još jedan od niza sporova koje će Slovenija izgubiti i samo je dokaz da sporovi i tužbe nisu rješenje, nego da treba sjesti i razgovarati, kazao je SDP-ov Domagoj Hajduković

Očekivan je stav nezavisnog odvjetnika Suda EU-a, Estonca Pritta Pikamäe da taj sud nije nadležan u sporu koji je Slovenija pokrenula protiv Hrvatske zbog navodne povrede europskog prava uzrokovane neprovedbom arbitražne odluke o granici, ocijenio je SDP-ov Domagoj Hajduković.

- Odvjetnik je rekao da Sud EU nije nadležan i mi smo to od početka tvrdili. Ovo je još jedan od niza sporova koje će Slovenija izgubiti i samo je dokaz da sporovi i tužbe nisu rješenje, nego da treba sjesti i razgovarati. A kakva će biti odluke Suda, u to ne mogu ulaziti sada. Mišljenje odvjetnika nije obavezujuće, ali vjerujem da će Sud presuditi isto ako pratimo praksu koja je uvriježena – kazao je Hajduković.

Ponavlja kako bez dijaloga nema rješenja, arbitraža je bilateralna stvar i bez dogovora pomaka nema.
Ne misli da će bi se ovo ikako moglo odraziti na ulazak Hrvatske u Schengen, odnosno na eventualne blokade od strane Slovenije.

- Mislim da ovo nisu vezane stvari – zaključuje.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar southman
southman
14:15 11.12.2019.

Oni tvrdili. A što vam je obožavani Račan potpisao pa ga Budiša i Tomčić spriječili ??

BB
Bruno_Bear1
14:10 11.12.2019.

Sveg ovog cirkusa ne bi bilo da izdajnik Račan nije parafirao ssporazum u korist Slovenaca. Zašto se DORH nikada nije pozabavio tim pitanjem koliko je ispod stola dobio račan, a koliko partija ?

Avatar MADO
MADO
17:29 11.12.2019.

Hrvati se moraju ugledati na Slovence, onako kako se oni ponašaju prema nama, tako se mi moramo ponašati prema BiH i Srbiji. Zamislite kako bi se tek Slovenci ponašali da smo mi napali Sloveniju kao što je nas napala Srbija i napravila 100 milijardi eura štete, da ne spominjem silovane žene, stotine logora i masovnih grobnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije