Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiziraju naplatu

Hajdaš Dončić o uvođenju vinjeta: Ako se pokažu najboljima, izabrat ćemo ih

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
03.08.2015.
u 12:15

– Zajedno sa Svjetskom bankom radimo na B-modelu monetizacije koja uključuje financijsko i organizacijsko restrukturiranje HAC-a i HAC ONC-a – napisao je ministar.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić na svom je Facebook profilu napisao da država ne odbacuje mogućnost uvođenja vinjeta za naplatu cestarine.

– Zajedno sa Svjetskom bankom radimo na B-modelu monetizacije koja uključuje financijsko i organizacijsko restrukturiranje HAC-a i HAC ONC-a – napisao je ministar te dodao da je analiza modela naplate sastavni dio organizacijskog restrukturiranja.

Žele dobiti što veću vrijednost na IPO-u

Ministar tvrdi da im je cilj organizacijskog restrukturiranja dobivanje što veće vrijednosti kroz inicijalnu javnu ponudu (IPO) dionica. – Ako model pokaže da su to vinjete ili elektronski čipovi, izabrat ćemo taj model – tvrdi Hajdaš Dončić. Naglašava da je konačni cilj akcije smanjenje deficita, javnog duga i bolje upravljanje održavanjem i naplatom na autocestama.

– To je i glavni cilj nove uprave HAC ONC-a – zaključuje ministar.

>>Pet razloga zašto Hrvatska treba uvesti vinjete na autocestama

>>HDZ: Reprogramirat ćemo dugove HAC-a i ARZ-a te uvesti vinjete

Komentara 20

Avatar whitesox
whitesox
12:36 03.08.2015.

Čekaju da prodaju auto-ceste pa da novi vlasnici to učine!oni nevole novac!

DU
Deleted user
12:42 03.08.2015.

Reci Siniša koji je bolji model. Kilometarske kolone i iznervirani ljudi na naplatamakoji su došli na godišnji samo su loša reklama našem turizmu.

ST
stefj
12:31 03.08.2015.

Jao si ga nama ako Grčić krene u analizu... Između ostalog, radi njegovih analiza i predviđanja Hrvatska je u najgoroj ekonomskoj situaciji u povijesti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije