Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdaš Dončić

'Kalmeta je jadnik, HDZ krade naše projekte, a njihov gospodarski program je kao Jeti'

hajdaš
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
15.09.2015.
u 15:08

Ministar je HDZ-u poručio das bi gospodarski program trebao sadržavati odgovore u vezi s pitanjem poreza na dohodak, redistribucije poreza, zdravstva i školstva

Božidar Kalmeta je jadnik, HDZ-ovci su lopovi koji kradu naše projekte, a njihov gospodarski program je Jeti – sukus je to furiozne presice ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića.

U središnjicu SDP-a ministar Hajdaš Dončić došao je, kako je rekao da bi se malo osvrnuo na HDZ-ov gospodarski program infrastrukturne projekte koje su najavili preko novina.

– Prvo i osnovno pitanje je gdje je taj gospodarski program. To vam je isto kao da netko šeće i vidi veliko stopalo, a Jetija nigdje. Tako ni gospodarskog programa HDZ-a jednostavno nema. Ima neka lista indikativnih projekata koji se već sada provode. Željeznička pruga do Rijeke? Pa mi smo još prije dvije godine ugovorili projektnu dokumentaciju sve do građevinske dozvole, neke pruge već se grade, a neke će se uskoro početi graditi. Luka Gaženica? Pa kruzeri već godinu i pol dana pristaju u Zadru. Nema ničeg novog, to su sve naši hrvatski nacionalni projekti – započeo je Siniša Hajdaš Dončić te sarkastično dobacio kako bi se začudio kada oporba ne bi krenula s nekim drugim projektima, kao što je izgradnja zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

– Možda će to biti njihov novi projekt – posprdno je rekao Hajdaš Dončić. Potom ih je malo podučio što bi gospodarski program trebao sadržavati.

– Pitanja poreza na dohodak, redistribucije poreza, pitanje zdravstva i školstva.To su pitanja za gospodarski program, a ne nabrajanje projekata koji su ponovno ukradeni, a njima to, kao što dobro znamo, ide jako dobro. I više nego dobro. Projekti su ukradeni iz postojećih programa Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, prometa, energetike...Sve to već postoji – ustvrdio je ministar prometa, a potom se osvrnuo na HDZ- ovu najavu depolitizacije javne uprave.

– Sjetih se jedne anegdote od prije tri godine kada je prethodnik u mom resoru, gospodin Kalmeta svratio do mene, a ja ga pristojno pitam: "Pa recite mi kolega, kako ste vi upravljali ovim sustavom, a ostavili ga tako zapuštenog i pred stečajem. Jadnik nije ni znao koliko poduzeća ima u resoru. Da, jadnik, jer to je jadno – rekao je ministar Hajdaš Dončić.

Potom je ministar prometa rekao da su u 23 javna poduzeća na direktorskoj poziciji samo tri SDP-ovca i, kako kaže, jedni su od najboljih. Potom se zapitao na koji bi to način HDZ depolitizirao javnu upravu te potom ponudio odgovor: Možda tako kao što je Tomislav Karamarko zapošljavao u SOA-i, a onda te ljude smjestio u Poreznu upravu.

Potom se zapitao je li to uopće dobra HDZ-ova predizborna taktika.

– Oni žele depolitizirati javnu upravu? Pa oni su stranka koja zapošljava svoje članove, a ortacima dijele poslove. Oni moraju pričati da će politizirati javnu upravu jer to od njih njihovi birači i očekuju i to vam je jedina istina. Sve ostalo je laž, baš laž jer nove pruge i depolitizacija javne uprave, to sve već postoji – kazao je ministar.

>> Šefovima sindikata predstavljeni glavni naglasci HDZ-ova gospodarskog programa

Komentara 147

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
15:12 15.09.2015.

Čuj Hajdašapajdaša, ja ne vjerujem. Vaši projekti? Pa da su vaši, onda bi ih već proveli, na vlasti ste 4 godine i niste napravili ništa. Kakvi vaši projekti, jedini vaš projekt je Oliver Frljić.

Avatar opetja12
opetja12
15:17 15.09.2015.

hahahahahhah javio se papak koji ne smije nikome reći ništa u lice samo iza leđa, onako mučki!!! Ti si taj koji je jadan!!! Ajd tamo dijeli planove HŽa Rumunjima!! Treba tebe u zatvor lopove pokvareni!

KU
Kuburamile
15:30 15.09.2015.

Jadnik si ti i lopovska partija koga nas u 4 godine pokrala i uvela uvroostvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije