Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI SABOR

Hajdaš Dončić: Javnost se zabavlja dronom, a inflacija je već ovdje

Siniša Hajdaš Dončič komentirao je u Saboru razvoj događanja u Ukrajini
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.03.2022.
u 11:14

Pritom, upozorio je, veće stope inflacije imaju ona kućanstva koja u svojoj strukturi izdvajaju više za hranu i režije, a to su uglavnom siromašnija kućanstava

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao je u srijedu da dok se javnost zabavlja dronom koji je nedavno pao u Zagrebu i time je li nosio eksploziv, inflacija - ne da je pred vratima, nego je već stigla.

„Javnost se zabavlja time je li dron imao eksploziv ili nije, a inflacije ne da je pred vratima, nego je već ovdje”, kazao je Hajdaš Dončić u Hrvatskom saboru u slobodnom iznošenju stajališta u ime Kluba SDP-a.

Dodao je da mali i srednji poduzetnici dobivaju najave o 300 do 400 posto većim cijenama električne energije od 1. svibnja, dok je službena stopa inflacije mjerena po indeksu potrošačkih cijena, u veljači bila 6,3 posto a percepcijska 24 posto.

Pritom, upozorio je, veće stope inflacije imaju ona kućanstva koja u svojoj strukturi izdvajaju više za hranu i režije, a to su uglavnom siromašnija kućanstava.

Emil Daus (Klub zastupnika IDS-a) i Marijana Puljak (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) u slobodnim govorima pozvali su na veću pomoć izbjeglicama iz Ukrajine kojih je svakim danom sve više.

Daus je upozorio na nedovoljan broj prevoditelja i pozvao na uključivanje svih raspoloživih kadrovskih resursa , te da se udruge koje dostavljaju humanitarnu pomoć oslobode troškova plaćanja cestarina.

Puljak je pak pozvala Ministarstvo financija da ne naplaćuje porez na dohodak osobama koje ugovaraju najam s izbjeglicama iz Ukrajine s iznosom od nula kuna.

Ne treba kažnjavati ljude koji pomažu raseljenim Ukrajincima i naplaćivati im porez na empatiju odnosno humanost, poručila je Puljak.

>> VIDEO Nakon bombardiranja trgovačkog centra u Kijevu, ostale su samo ruševine...

Komentara 1

IV
IvoDivo
16:03 23.03.2022.

Drug lončić i leva bagra zaboravljaju zlodjela kukulele bagre sa slučajnim šmrkavcem, najgorom vladom i najgorim premijerom na svijetu koji su bez svi ovih potresa uspjeli zadužiti državu za 100 milijardi i još toliko opljačkali, uništili 100 tisuća radnih mjesta, raselili 100 tisuća mladih Hrvata. SDP je najgora pošast koja je zadesila neku europsu zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije