Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HOTMAIL

Hajdaš Dončić i Grbin prijavili Plenkovića Povjerenstvu za sukob interesa

Peđa Grbin
Patrik Macek/PIXSELL
24.05.2018.
u 14:38

Hajdaš Dončić objasnio je da su proučili materijale oko Plenkovićeve uloge u pisanju lex Agrokor i danas ga prijavili za sukob interesa u svoje osobno ime, a ne u ime stranke.

SDP-ovi Siniša Hajdaš Dončić i Peđa Grbin podnijeli su Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavu protiv premijera Andreja Plenkovića zbog afere Hotmail. Hajdaš Dončić objasnio je da su proučili materijale oko Plenkovićeve uloge u pisanju lex Agrokor i danas ga prijavili za sukob interesa u svoje osobno ime, a ne u ime stranke.

- Na taj smo način pomogli Povjerenstvu da pokrene postupak protiv Plenkovića za sukob interesa. Osobita uloga Plenkovića vidi se u dovlačenju nekih partnera u pisanje lex Agrokor, što vidljivo iz e-mailova i medijskih nastupa. Situacija je ovdje vrlo jasna i jednostavna, oni su izbjegli formiranje radne skupine nego su angažirali osobe koje su se kasnije naplaćivale isključivo iz Agrokora. Upravo će lex Agrokor, što će se vidjeti u narednim mjesecima, imati veliki financijski utjecaj na proračun RH, a ima ih već sada jer su mirovinski fondovi izgubili kao što će i banke u državnom vlasništvu, HBOR i HPB, izgubiti dio svojih potraživanja. Dakle, riječ je o definitivnom sukobu interesa premijera i nedemokratskom i netransparentnom pisanju zakona, drži Hajdaš Dončić.

Ključno je pitanje, dodaje, kako se zakoni pišu i provode, a ne spinovi koje Vlada pušta da nije bilo vremena.

- Bilo je vremena i mogli su tražiti dodatna mišljenja i tumačenja, i to su mogli platiti, a to ne može koštati više od 200 tisuća kuna, što dozvoljava bagatelna javna nabava. Dakle, direktno i odmah su mogli platiti Pravni fakultet i bilo koje stručnjake, a nitko mi ne može reći da zakon koji ima manje od 30 članaka može koštati više od 200 tisuća kuna. Plenković je radio u korist privatnog interesa grupe Borg, a na štetu javnog interesa, koji mu je vjerojatno bio na zadnjem mjestu, poručio je Hajdaš Dončić.

Peđa Grbin
1/7

Komentara 13

Avatar Moodleen
Moodleen
14:58 24.05.2018.

Grbavi, Pajdaš-Lončić, Vučić, Krešo-Blaupunkt, Šešelj, Vulin, Džoković ..... svakih par minuta na ovom "hrvatskom" portalu! Sramota nad sramotama.

DR
droza
16:41 24.05.2018.

Zar nije Grbin prijavljivao svojedobno i prof.Barišića te bio prvi koji je tražio ocjenu ustavnosti za Lex Agrokor? Sad je već za zapitati se gdje je taj čovjek i pod kojim okolnostima diplomirao pravo. Naime, nigdje ne piše da vlada i premijer ne smiju angažirati neovisne stručnjake pri izradi nekoga od zakona.

ZA
zaokica
17:03 24.05.2018.

tuzibabe u akciji pa im i to ide lose .da ne nabrajam...sve im propada ....sve je to iz ocaja i po svaku cijenu zele zaustaviti razvitak i razvoj nikada im drage drzave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije